Almanya'da Trabzon Köprübaşılılar Bir Araya Geldi

Almanya'da Trabzon Köprübaşılılar Bir Araya Geldi
KÖLN (AA) - Almanya'nın Schwelm kentinde, "Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Kültür, Sosyal ve Dayanışma Derneği" tarafından düzenlenen geleneksel geceye...

KÖLN (AA) - Almanya'nın Schwelm kentinde, "Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Kültür, Sosyal ve Dayanışma Derneği" tarafından düzenlenen geleneksel geceye yoğun ilgi oldu.

Schwelm Eventhalle'deki etkinliğe gerek Türkiye gerekse Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden katılan yaklaşık bin kişi, kemençe ve horon eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Dernek Başkanı Ahmet Anaç, yaptığı açılış konuşmasında, bu yıl yedincisi düzenlenen geceyi geleneksel hale getirdiklerini ve yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Anaç, "Amacımız hemşehrilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek, kaynaşmak, tanışmak, dayanışmaya zemin hazırlamak, aileler arası bağları güçlendirerek hep birlikte Avrupa'da memleketimizi yaşamak ve yaşatmak." dedi.

Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, yurt dışında yaşayanların geleneklerini korumasının yanı sıra birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Başkonsolos Cebeci, son günlerde Türk kurum ve kuruluşlarına yönelik düzenlenen provokatif saldırılara karşı vatandaşların daha duyarlı olmasını, bu tür saldırılar karşısında provake olmadan durumu güvenlik güçlerine ve konsolosluk yetkililerine bildirmelerini istedi.

Yöresel yemeklerin sunulduğu etkinlikte geleneksel kıyafetler giyen dans ekipleri ile yerel sanatçılar sahne aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.