Almanya'da yatırımcı güveni nisanda beklentinin üstünde

Almanya'da yatırımcı güveni nisanda beklentinin üstünde
Almanya'da, mart ayında 4,3 puan olan ZEW Ekonomik Güven Endeksi nisanda 11,2 puana yükseldi- ZEW Uluslararası Finans ve Finansal Yönetim Başkanı Steffen:- "Çin'den gelen olumlu haberler finansal piyasalarda güveni artırdı"

FRANKFURT (AA) - Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da nisanda önceki aya kıyasla 6,9 puan artarak 11,2 puana yükseldi.

ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya'da nisan ayında bir önceki aya oranla 6,9 puan arttı.

Nisan ayında 4,3 puandan 11,2 puana yükselen endeksin, piyasalarda 8 puan olması bekleniyordu. Böylece, söz konusu endeks piyasa beklentisinin üstünde artış kaydetti.

Almanya'da nisan ayı Cari Durum Endeksi ise geriledi. Bir önceki ay 50,7 puan olan söz konusu endeks 3 puan azalarak 47,7 puana indi.

Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 10,9 puan artarak 21,5 puana yükseldi.


-"Çin'den gelen olumlu haberler finansal piyasalarda güveni artırdı"


ZEW Uluslararası Finans ve Finansal Yönetim Başkanı Sascha Steffen, konuya ilişkin açıklamasında, "Çin'den gelen sürpriz olumlu ekonomik haberler finansal piyasalarda güveni artırmış görünüyor. Ancak, Çin'de ve diğer önemli gelişen ülkelerde devam eden zayıf büyüme, Alman ihracat endüstrisi için bir yük olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Steffen ayrıca, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden olası çıkış endişesinin de piyasalarda olumsuz bir etki yaptığına dair sinyaller aldıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.