Almanya'daki bıçaklı saldırı

Almanya'daki bıçaklı saldırı
Bavyera Eyaleti Kriminal Dairesi Müdür Yardımcısı Sandles: - "Şimdiye kadar yapılan soruşturmaya göre failin tek başına hareket ettiği ve 2 yıldan beri sosyal yardım alan 27 yaşında bekar bir Alman olduğudur"

BERLİN (AA) - Almanya'nın Münih kentinde bu sabah Grafing tren istasyonunda bıçaklı saldırıda bulunan kişinin 27 yaşındaki bir Alman olduğu bildirildi.

Bavyera Eyaleti Kriminal Dairesi Müdür Yardımcısı Petra Sandles, olayla ilgili düzenlenen basın toplantısında, söz konusu saldırganın Hessen eyaletinin Giessen kentinden geldiğini belirterek "Şimdiye kadar yapılan soruşturmaya göre failin tek başına hareket ettiği ve 2 yıldan beri sosyal yardım alan 27 yaşında bekar bir Alman olduğudur" dedi.

Sandles, failin herhangi bir aşırı bir gruba bağlı olmadığını ve olay yerini tesadüf seçtiğini ifade etti.

Oberbayern Emniyet Müdürü Günther Gietl, saldırganın bıçakla 4 kişiye saldırdığını, bunlardan 1'inin hayatını kaybettiğini ve yaralılardan 1'inin da durumunun ağır olduğunu söyledi.

Federal Polis Teşkilatından Lothar Köhler de söz konusu kişinin trenle Münih'e geldiğini ve otelde kalmak istediğini ancak parası olmadığından dolayı geceyi tren istasyonunda geçirdiğini anlattı. Köhler, saldırganın uyandıktan sonra rastgele insanlara saldırdığını aktardı.

Saldırganın aklının karışık bir izlenim verdiğini dile getiren Köhler, bu kişinin şimdiye kadar Bavyera eyaletiyle herhangi bir bağlantısını bulamadıklarını belirtti. Köhler, saldırganın olay sırasında uyuşturucu etkisi altında olup olmadığını bilmediğini, çantasında uyuşturucu maddeye rastlamadıklarını vurguladı.

Savcı Ken Heidenreich ise medyada çıkan yayın yasağı haberlerinin doğru olmadığını, herhangi bir yayın yasağının getirilmediğini bildirdi.

Alman medyasında yer alan haberlerde ise saldırganın isminin Paul H. adında bir Alman olduğu kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.