Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Konya'da

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Konya'da
Pohl: "Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere çok önem veriyorum. Türkiye ve Almanya'nın birlikte ortak bir geleceğe bakması gerektiği kanaatindeyim"

 Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere çok büyük önem veriyorum. Türkiye ve Almanya'nın birlikte ortak bir geleceğe bakması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmak üzere Konya'ya gelen Pohl, Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

Pohl, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Almanya ile Türkiye arasında bilim, eğitim ve inovasyon yılının yaşandığını söyledi. Büyükelçilik olarak bilim yılı çerçevesinde profesör ve bilim adamlarıyla yaptıkları etkinliklerin dışına çıkmak istediklerini dile getiren Pohl, yaptıkları etkinlikleri gençlere de ulaştırmak istediklerini ifade etti.

Bu hedefe ulaşmak için yeni çalışmalar yaptıklarını anlatan Pohl, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yürürlüğe koyduğumuz çalışmalardan biri de bilim otobüsüdür. Bu otobüsü Almanya'nın milli günü vesilesiyle devreye soktuk. Bilim otobüsü, Türkiye genelinde de farklı şehirlerdeki okullara uğramak suretiyle Almanya ile Türkiye arasındaki işbirliğini öne çıkarmak adına yollara düştü. Bilim otobüsü, bugün Konya'da bir okulu ziyaret edecek ve bilimle ilgili çeşitli gösteriler ortaya konulacak. Biz de bu vesileyle Öğretmenler Günü'nde Konya'ya gelip bunları bizzat görmek istedik. Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere çok önem veriyorum. Türkiye ve Almanya'nın birlikte ortak bir geleceğe bakması gerektiği kanaatindeyim. Almanya'da çok sayıda Türk kökenli birey yaşıyor. İki ülke arasındaki ilişkilere baktığımızda oldukça köklü, derin ve geniş kapsamlı bir temele sahibiz."

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin köklü geçmişe dayandığına işaret etti. 

Konya Ticaret Odası ve Almanya arasında ticari konularda görüşmeler yapıldığını bildiren Kabakcı, "Konya'dan ciddi sayıda vatandaşımız Almanya'da çalışıyor, böyle de bir bağlantımız var. Yani Konya ve Almanya arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çok sebebimiz bulunuyor. Eğitim ve inovasyonla ilgili Almanya ile işbirliği yapmaya hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından Erol, Pohl'a Mesnevi'nin Almanca çevirisi ile semazen figürlü tablo hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.