"Altın madalyayı bekliyordum"

"Altın madalyayı bekliyordum"
Milli güreşçi Yasemin Adar:"Kendime çok inandım. Başaracağımı biliyordum"

RİGA (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanarak, Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk altın madalyayı getiren Yasemin Adar, bu başarıyı beklediğini söyledi.

Şampiyonanın yapıldığı Letonya'nın başkenti Riga'da AA muhabirine açıklamada bulunan Yasemin, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında madalyayı bugüne kadar hep kıl payı kaçırdığını ifade etti.

Riga'ya gelmeden önce başaracağına inandığını belirten Yasemin, "Buraya gelmeden önce bu madalyayı bekliyordum. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında altın madalyayı hep kıl payı kaçırdım. Bu sefer kendime çok inandım. Başaracağımı biliyordum" dedi.

2016'nın olimpiyat yılı olduğuna dikkati çeken Yasemin, şöyle devam etti:

"2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ülkemi temsil etmek istiyorum. Rio için 3 eleme müsabakasına katılacağız. Elemeler Sırbistan, Moğolistan ve İstanbul'da olacak. Ben Rio'ya gideceğime inanıyorum. Bu konuda inançlıyız. Sırbistan'da Rio için vize alacağımı düşünüyorum. Elif Jale ile ülkemi en iyi şekilde Rio'da temsil edeceğime inanıyorum."

Yasemin, güreşten önce atletizm ile uğraştığını ve atletizm antrenörünün kendisini bu branşa yönlendirdiğini söyledi.

Milli takımda 5 yıldır forma giydiğini anlatan Yasemin, Türk halkının kadın güreşini onaylamadığını ancak elde edilen başarılar sayesinde bu bakış açısının değişeceğine inandığını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.