Altunyaldız, 8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumuna katıldı 

Altunyaldız, 8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumuna katıldı 
AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, İstanbul’da organize edilen 8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumunda konuştu. 

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, İstanbul’da organize edilen 8. Uluslararası Enerji ve İklim Forumunda konuştu. 
Bu yılki konusu “Küresel Enerji Yatırımlarının Geleceği” olan forumda konuşan AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, 4. Sanayi Devriminin tüm alanlarda olduğu gibi enerji alanında da yıkıcı etkisi olacağını söyledi. Altunyaldız, sürdürülebilir enerjinin temini için enerji teknolojilerinin dijitalleşmeye ayak uydurması gerektiğini ifade ederek “Enerjinin geleceğini enerji teknolojileri tayin edecek” dedi.
 

20171015aw197967_01.jpg
“2040 yılında her 100 araçtan 35’i elektrikli araç olacak

Altunyaldız, “Enerji üretim merkezleri değişiyor, artık büyük enerji ithalatçısı ülkeler, ihracatçı konumuna geldi. Tüketim tarafına baktığımızda ise elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşmasıyla petrol tüketimi azalırken, elektrik talebi artacaktır” diye konuştu.
Elektrik depolama teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte elektrikli araçların kullanımının artacağını söyleyen Altunyaldız, 2040 yılına gelindiğinde her 100 araçtan 35’inin elektrikli araç olacağının tahmin edildiğini belirtti.

“Yenilenebilir enerjide Türkiye teknoloji üretim üssü olmalı”
Yenilenebilir enerjide ciddi maliyet düşüşü yaşandığını vurgulayan Altunyaldız, bu dönemde ülkemizde yenilenebilir enerji yatırımlarının artmasının bir avantaj olduğunu belirtti. Altunyaldız, “Mart ve Ağustos aylarında yapılan 1000 MW’lık mega YEKA projeleri ile dünyanın en büyük üreticilerinin katıldığı ihaleler sonucunda oldukça düşük fiyatlar ortaya çıktı. YEKA projeleri ile hem ekipman üretimi ülkemizde gerçekleştirilecek hem de bu kapsamda kurulacak Ar-Ge merkezleri ülkemizin insan kaynağı ve teknoloji üretme kabiliyeti anlamında yetkinlikleri artıracaktır. Bu süreç yenilenebilir enerji kaynakları bakımından dünyanın en zengin bölgesinde yer alan Türkiye’yi, bölgesinde enerji teknolojisi üretim üssü haline getirecektir” şeklinde konuştu.

“Enerjinin geleceği depolamada”
Sürdürülebilir enerjinin temininde depolama konusuna vurgu yapan Altunyaldız, hem doğalgaz depolamanın hem de yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik başta olmak üzere elektriğin depolanmasının enerjinin geleceği olduğunu kaydetti. Bugün itibariyle 150 GW olan küresel depolama kapasitesinin 20 yıl içerisinde 1000 GW’a çıkmasının beklendiğini söyleyen Altunyaldız, Türkiye’nin de depolama kapasitesini artırmaya yönelik önemli adımlar attığını ifade etti.
Altunyaldız, “Arz güvenliğinin sağlanması amacıyla Türkiye’nin ilk yüzer FSRU gemisi geçtiğimiz yıl hizmete alındı. İkinci gemi Kasım ayında faaliyete başlıyor inşallah. Ayrıca doğalgaz depolama kapasitemizi artırıyoruz. Tuzgölü depolama tesisiyle şimdiden 3,1 bcm kapasiteye ulaştık. Hedefimiz 2023 yılına kadar bu kapasiteyi 11 bcm’e çıkarmak” dedi.
Türkiye’nin doğu ve batıyı birleştirmek için çok boyutlu enerji politikası ve diplomasisi yürüttüğünü ifade eden Altunyaldız, Milli Enerji ve Maden Politikasının yarattığı öngörülebilir piyasa koşulları sayesinde tüm bu gelişmelerin Türkiye’yi enerji yatırımlarının çekim merkezi haline getireceğini vurguladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.