Amasya merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Amasya merkezli FETÖ/PDY operasyonu
5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 11'i daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi

AMASYA (AA) - Amasya merkezli 5 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 11'i daha adliyeye çıkarıldı.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik Amasya, Kayseri, Konya, Ankara ve Samsun'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler H.Z, M.E, B.A, F.Ö, E.T, A.S, D.Ç, A.B, S.K, A.Y. ve B.Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Soruşturma kapsamında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüte finans sağlamak" suçlarıyla ilgili gözaltı kararı verilen 42 şüpheliden 22'si gözaltına alınmış, adreslerinde bulunamayan 10 şüphelinin ise yurt dışına çıkış yaptığı tespit edilmişti. 22 şüpheliden emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 şüpheli dün adliyeye sevk edilmişti.

Zanlılardan N.D, A.K, M.A, F.S. ve S.K. savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılmış, A.K, M.T, E.D, M.H, Ö.D. ve G.Y. ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Zanlılardan E.D. ve G.Y. mahkemece tutuklanmış, A.K, M.T. ve Ö.D. tutuksuz yargılanmak üzere, M.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.