İsmet Karababa

İsmet Karababa

Anadolu dolu dizgin

Anadolu dolu dizgin


    Anadolu Selçukspor öze dönüş ile birlikte hem kendi değerlerimize sahip çıkmaya hem de genç futbolcularımıza şans tanımaya, yaş ortalamasını düşürmeye başladı. Pilot takım olma adına önemli adımlarla birlikte aldığı sonuçlarla da önemli mesajlar vermeye başladılar. Her geçen hafta hem oyun, hem sonuç anlamında yükselişini sürdürmektedir. Kendi sahamızda ligin önemli takımlarından Keçiörengücü’nü İbrahim, H.İbrahim ve Aydın’ın golleriyle rahat geçmeleri de bunun açık göstergesidir.
    Anadolu Selcukspor eski yönetiminin Zafer Hoca’yı göndermesi ardından genel kurul kararı alması ile birlikte göreve gelen Abdurrahman Baysangur ve ekibi ile takım bir anda şaha kalktı. 7 maçta (0) çeken takım bu değişimle birlikte 6 haftada 12 puan toplaması çok önemli bir de mesajdır. İlk 6 haftada da bu kadar puan toplanabilse takımımızın şuan 24 puanı olacak puan cetvelinde 2. sıraya yerleşmiş olacaktık!  
      Demek ki çare elin adamında değil kendi öz değerlerinde imiş! Umalım ve dileyelim ki mevcut arkadaşlarımızın bu ve devamındaki başarıları Konya antrenörlüğüne güven açısından iyi bir model olur da bundan sonra yönetimler arayışı başka yerlerde aramazlar diye umut edelim. Hiç kimse bu takımı biz kurduk deyip antrenör arkadaşlarımızın başarısına gölge düşürmesin kurmak başka, eseri ortaya çıkartmak başarmak başka şey çünkü; dün ve bu gün siyah ile beyaz kadar farklı bir durum var ortada.          
    Şimdi son iki yıl içinde heba edilen genç yeteneklere üzülmemek elde mi? Daha bu sezon başı  Muhammet Yürükuslu, A.Kerim Bardakcı, Ömer Esenkaya, Emre Akdağ (U16-U17 Milli), Onur Uğlu ve Serkan Abaz neden ve hangi gerekçelerle başka takımlara verildiler ve buna kim veya kimler karar verdi ve ne kazandılar?  Bu futbolcularımız kadroda tutulmuş olsalardı takım belki de bu durumlara hiç düşmeyecekti.
     Bir önceki sezon Serbay, Rıfat, Feyyaz, Ali Kireş, A.Kerim Kılıç, Nazmi, Ali Çiçek neden kadroda tutulmayıp gönderildiler. Beğenmeyip gönderilen Mehmet Yeniler ve Serdar Birer bu gün hangi profesyonel liglerde oynuyorlar, dün yüzüne bakmayıp gönderdiğiniz bu gün Amatör Milli olmuş Gökhan Demircan, M.Ali, Muzaffer ve Gökhan Köksal kadroda tutulabilselerdi şuan gelişimleri nasıl olur, takımımıza katkıları ne olurdu bunun hesabını yapanınız oldu mu? 
    Yönetmek başka, futbolcudan anlamak onun yetişmesindeki süreci  ve burada verilen emeği hissetmek bambaşka şeylerdir.
    Önder Sami Güven başkanlığındaki oluşum eleştirilse de bence yaşanılan sıkıntıları atlatma adına geçiş sürecinde bana göre belirlenen doğru bir yöntemdir. Para ve her türlü imkan Torku Konyaspor yönetimi tarafından sağlandığına göre en azından iki başlılık ve farklı hedefler (Pilot Takım-Şampiyonluk) ortadan kalkar belirlenen hedef doğrultusunda tek elden ve tek amaç için yönetilen bir yapı oluşur ve devam edilir.
    Camiamız bu yönetime bu anlayış içinde bakmalı ve destek olmalıdır. Yeni yönetime de buradan başarılar dilemek isterim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR