Anadolu'nun 'Yüce Dağı' Kayak Sezonuna Hazırlanıyor

Anadolu'nun 'Yüce Dağı' Kayak Sezonuna Hazırlanıyor
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında bulunan ve yeni sezon hazırlıkları süren Ilgaz Dağı, ziyaretçilerine doğal güzellikler arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçirmeyi vadediyor

KASTAMONU (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı yeni kayak sezonuna hazırlanıyor.

"Ilgaz, Anadolu'nun sen yüce bir dağısın/Baharda yeryüzünde o cennetin bağısın/Yalçın kayalıkların göklere yükseliyor/Senin dumanlı başın bulutları deliyor..." dizeleriyle şiirlere konu olan Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından Ilgaz, aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen kayak ve kış turizmi merkezleri arasında bulunuyor.

Kastamonu ile Çankırı sınırlarındaki Ilgaz Dağı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinden kayakseverleri ağırlıyor.

Kış tatilini Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde geçirmek isteyen yerli ve yabancılar, bin 850 metre yüksekliğindeki dağın doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçirebiliyor.

Son dönemde yapılan yatırımlarla kış turizmi alanında adından daha çok söz ettiren Ilgaz'ın kapasitesinin artırılması amacıyla da çalışmalar sürüyor.

"Kar yağışına bağlı ama bu sene inşallah sezonu erken açacağız"

Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Kayak İşletmesi Müdürü Can Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Kayak merkezindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Erdem, "Pistlerin etrafında gerekli altyapı çalışmaları yapılırken, çevre düzenlemesi ve aydınlatmaları büyük oranda tamamlandı. Telesiyej ve teleskilerin bakımları ile halatların ölçüm ve kısaltmaları yapıldı." dedi.

Geçen günlerdeki yağışla dağda karın görülmeye başladığını belirten Erdem, "Dağdaki kar kalınlığı 15-20 santimetre oldu. Bizim için karın seviyesi çok önemli. Sezonu açmamız için 60-70 santimetre civarında kar gerekiyor. Kar yağışına bağlı ama bu sene inşallah sezonu erken açacağız." ifadelerini kullandı.

"Kayakseverler Ilgaz'da birçok etkinlik yapabiliyor"

Kayak merkezinde 6 otel bulunduğunu anlatan Erdem, bunların çoğunun 1 Aralık itibarıyla sezonu açacağını bildirdi.

Sezonda kar kalınlığının 2 metreyi geçebildiğine işaret eden Erdem, "Kayakseverler Ilgaz'da birçok etkinlik yapabiliyor. Kayak tesisimizde 1 telesiyej ile 2 teleskimiz var. Ana pistimiz 960 metre. Misafirlerimiz kış turizminden beklediği pek çok etkinliği yaparak buradan mutlu ayrılacaktır. Bu sene de geçen yıl gibi güzel bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Özgür Alantor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.