Angı: Farklı hesap peşinde koşmayın!

Angı: Farklı hesap peşinde koşmayın!
Angı, farklı hesaplar peşinde koşanların olduğunu belirtip, “Seçimi kendilerinin kazanacağının değil, kırılmış arkadaşlar üzerinden bizim seçim kaybetmemizin yolunu arar bir hale büründüler. Siyaset bu değil” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, PUSULA’ya yaptığı özel açıklamada, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun neden aday gösterilmediğine ilişkin açıklamalarda bulunurken, Cumhur İttifakı’nı desteklemeyip farklı hesaplar peşinde koşanların olduğunu belirtip, “Seçimi kendilerinin kazanacağının değil, kırılmış arkadaşlar üzerinden bizim seçim kaybetmemizin yolunu arar bir hale büründüler. Siyaset bu değil” dedi.

KAMUOYU, DEĞERLENDİRMELER VE GENEL MERKEZ KARARI

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun 31 Mart Yerel Seçimleri’nde tekrar aday gösterilmemesi üzerine değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Fatma Toru’nun görev yaptığı 5 yıl süresince güzel başarılara imza attığını söyledi.  Başkan Angı, “Fatma Başkan’ın avantajlarından bir tanesi yıllardır mevzuatı biliyor ve ilçeyi tanıyor olmasıydı. Birikmiş sorunları çözmek adına ciddi hamleler yaptı. Zorlandığı işler oldu, tamamladığı ve tamamlayamadığı işler oldu. Mesela Şükran Mahallesindeki dönüşüm.  Sur içi olarak tabir edilen ve Selçuklu öncesinden de izler taşıyan bölgede güzel bir hamle başlattı. Şehir tasavvurunda bulundu. Bu unutulmayacak bir eser. Maalesef 5 yıl pek çok işi sonlandırmak için yeterli olamayabiliyor. Hem kazandığı tecrübelerle hem de başladığı işleri daha verimli yönetmek adına 2’inci bir 5 yıla ihtiyaç var. Fatma Başkan’ın da beklentisi bu yöndeydi. 2019’da seçimlerinde arzusu tekrar aday olmaktı. Bununla ilgili kamuoyunun mevcut başkanımızla ilgili kanaati, hem sahada ortaya çıkan değerlendirmeler genel merkezin yaptığı diğer çalışmalarla beraber bir karar çıktı. Nihai karar devam etmemesi yönünde oldu” dedi.

“BELEDİYECİLİKTEN UZAK BİR İSİM DEĞİL”

“Yeni bir isimle seçim sürecini yöneteceğiz” diyen Angı, “Aday olan kardeşimiz (Mustafa Kavuş) de belediyeciliğin dışında bir isim değil. Uzun yıllar Büyükşehir’de görev yapmış son dönemde de bakanlıkta şehircilik adına bir takım tecrübelerde kazanmış kardeşimiz. Bu seçim döneminde yarışı böyle götüreceğiz. Geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızın başlattıkları işleri derleyip toparlayıp yeni bir hamlelerle güzel başarıla imza atacağız” ifadelerini kullandı.

“FARKLI HESAPLAR PEŞİNDELER”

Ülkenin beka problemi olduğunu ve Cumhur İttifakı’nın liderlerinin de bunun bilinci ile hareket ettiklerini söyleyen Başkan Angı, siyasi çıkarlardan ziyade ülke geleceği için atılmış önemli bir adım olan Cumhur İttifakı’nın seçimlerden en yüksek oyla çıkacağını belirtti. Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Hasan Angı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye bir şahlanışı yakaladı. Devam etmeli mi yoksa Türkiye tekrar eski parçalı koalisyonların oluştuğu, ekonomisinin, yönetiminin güçsüz olduğu bir sürece mi girmeli? Türkiye 24 Haziran seçimlerinde zorlu bir süreçten geçti. Tüm hedefleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yapılan ittifak neticesinde 2 partinin net duruşundan rahatsız olanlar, adaylık bekleyip hedefe varamayanların üzerinden gittiklerini bir strateji var. Bu denklemi nasıl bozarızın peşindeler. Seçimi kendilerinin kazanacağının değil, kırılmış arkadaşlar üzerinden bizim seçim kaybetmemizin yolunu arar bir hale büründüler. Siyaset bu değil. Projelerinizle çıkarsınız, milletin gönlünde yer bulursunuz, seçilir ve hizmet edersiniz. Ama görüyoruz ki diğer grup farklı hesaplar peşindeler. Üzülüyoruz.”

“BİZİM KAPIMIZ SONUNA KADAR KAPALI”

Sonuçlardan memnun olmayan ve aday gösterilmeyen bazı siyasilerin partilerinden istifa edip bağımsız aday olmaları ile ilgili konuşan Başkan Angı, “Bir kısım arkadaşlar, kendilerine yakın çevrenin getirdiği teşvikle vatandaş rahatsız, taban rahatsız gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Bir diğer taraftan ittifaktan rahatsız olanların ortalığı karıştırmaya çalışması da cabası. Bu tamamen AK Parti ve MHP’nin seçim kaybetmesi üzerine, küskünlerin yoğunlukta olduğu bir strateji. Böyle bir atılımda bulunan arkadaşlar ilçelerini mi daha çok seviyor yoksa kendilerini bir makama oturtmak için mi böyle yapıyor? Ben aday olayım sonrasında kazanınca partiye geçerim gibi bir düşüncesi olan arkadaşlar varsa şunu çok net söyleyelim bizim kapımız onlara sonuna kadar kapalı. Bizim anlayışımızda ben değil biz anlayışı ön plandadır. Kendini düşünen ve dava şuuruyla hareket etmeyen arkadaşlarımızla tekrar birliktelik söz konusu olamaz. Böyle bir atılıma neden ihtiyaç duyuyorlar onu da anlayabilmiş değilim. Bu sevdada olanlar hep kendilerini düşünen insanlar. Tamamen ben merkezli hareket eden şahıslar. Amaç ilçeye hizmetse, dava bilinci içerisindeysek verilen kararın destekçisi olmalıyız. Ortalık karıştırarak, zihin bulandırarak bir yerlere varılması mümkün değil” dedi. (www.pusulahaber.com.tr)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum