Anılarını molozlarda arıyor

Anılarını molozlarda arıyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yıkılan evlerin molozu Sur dışına taşınıyor- Sur'dan göç etmek zorunda kalan vatandaşların bazıları hafriyatın döküldüğü yerde kendilerine ait eşyaları arıyor- S.A: "Sur'un bu hale gelmesin

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu tahrip olan binaların molozunun döküldüğü yere gelen vatandaşlar, eşyalarını arıyor.

Kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları sırasında sivil vatandaşların can ve mal güvenliğinin teminat altına alınması amacıyla Sur ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyon başarıyla tamamlandı.

Arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde saldırıda hasar görerek kullanılamaz hale gelen binaların molozu kamyonlarla Sur dışına çıkarılıp Dicle Üniversitesi Yerleşkesi yakınlarında Tanoğlu Mahallesi'ndeki alana boşaltılıyor.

Molozların taşındığını duyan ve söz konusu mahallelerdeki evlerini terk ederek başka ilçelerde yakınlarının yanına sığınan vatandaşlar, kendilerine ait eşyaları bulmaya çalışıyor. Vatandaşların yanı sıra çok sayıda hurdacı da dökülen molozlar arasından çıkardığı başta metal ve plastik olmak üzere çeşitli eşyaları kamyonete yüklüyor.

- "Şu an anılarımın üzerindeyim"

Fatih Paşa Mahallesi'ndeki evini terk ettiğini belirten S.A, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

"Sur'un bu hale gelmesinin tek nedenin teröristlerin kazdığı çukurlardır" diyen S.A, şöyle konuştu:

"Kim sebep olmuşsa Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Sur ilçesinde anılarımız var. Hayatımız orada geçti ama şu anda Sur içler acısı bir hale dönüştü. Oraya bakınca yüreğimiz yanıyor. Terör saldırıları kimseye bir yarar getirmiyor. Onlar Rusya ve ABD'nin uşaklığını yapıyor. Yaptıkları tek şey kendi halkına zarar vermektir. Kimin ağzı açılıyorsa teröristlere beddua ediyor."

Evlerine ait hafriyatın içinde yeni evlendirdiği oğlu ile gelinine ait çeyizi arayan R.M. ise gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Teröristlere tepki gösteren R.M, "Gelinimin elbiseleri, yatak odası, fotoğraflarımızın hepsi bu molozların altında kaldı. Bu manzaraya dayanamıyorum. Kalacak yerimiz kalmadı. Neden bunu yaptılar, insan hakları nerede, niye bunu bize reva gördüler? Bakın bu saati eşime hediye olarak almıştım. Bakın ne hale gelmiş?" ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.