Ankara Üniversitesinde Genç Kızılay Topluluğu kuruldu

Ankara Üniversitesinde Genç Kızılay Topluluğu kuruldu
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:- "Gençleri Kızılay hareketinin içinde daha fazla görmek istiyoruz"

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yeni dönemde gönüllülüğe ve gönüllüye daha fazla yer açacaklarını belirterek, "Özellikle gençleri Kızılay hareketinin içinde daha fazla görmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Kızılayından yapılan açıklamaya göre, 2020 Stratejik Eylem Planı'nda 2 milyon gönüllüye ulaşmayı hedefleyen kurumda çalışmalar hızlandı. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu, ilahiyat fakültesinde düzenlenen tören ile faaliyetlerine başladı.

Törende konuşan Kınık, sivil toplum kuruluşlarının, gönüllüleri ile var olduğunu, gönüllülere daha çok imkan tanıyan sivil toplum kuruluşlarının da güçlü olacağını belirtti.

Gençlerin Türk Kızılayı ve benzeri yardım kuruluşlarında gönüllü yer almasının önemine değinen Kınık, şunları kaydetti:

"Bireysel olarak hayata geçiremediğiniz birçok iyiliği Kızılayda yapabilir, geliştirebilirsiniz. Bir arada bulunmamız o nedenle önemli. Kızılay, yeni dönemde gönüllülüğe ve gönüllüye daha fazla yer açacak. Özellikle gençleri Kızılay hareketinin içinde daha fazla görmek istiyoruz. Gönüllülük, insanı yücelten bir iştir. Sizleri Kızılay çatısı altında görmekten mutluluk duyuyorum."

Kınık, Türk Kızılayının faaliyetlerine ilişkin de gençlere bilgi verdi.

Genç Kızılay Topluluğu'nun "İyilikte birlik olmak istiyoruz" sloganıyla tüm üniversitelilere çağrıda bulunduğu programa, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.