Ankara Valiliğinden demiryolu hattında ilaçlama uyarısı

Ankara Valiliğinden demiryolu hattında ilaçlama uyarısı
Gerçekleştirilecek ilaçlama çalışması nedeniyle Ankara, Eskişehir, Irmak, Çankırı, Karabük, Zonguldak demiryolu hattının 10 metre yakınında hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerektiği duyuruldu

ANKARA (AA) - Ankara, Eskişehir, Irmak, Çankırı, Karabük, Zonguldak demiryolu hattında gerçekleştirilecek ilaçlama nedeniyle, buranın 10 metre yakınında hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması uyarısında bulunuldu.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Ankara, Eskişehir, Irmak, Çankırı, Karabük, Zonguldak demiryolu hattında, ilaçlama özel treniyle, uzman personel gözetiminde, çeken ve çekilen demiryolu araçlarını olumsuz etkileyen, kendiliğinden yetişen otlara, kimyasal ilaçlamayla müdahale edileceği belirtildi.

Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyonun çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olduğuna işaret edilen açıklamada, ilaçlamayı müteakip, bir hafta süreyle, demiryolu hattının 10 metre yakınında hayvan otlatılması ve ot hasadı yapılmasının sakıncalı olduğu kaydedildi.

Çalışmanın, Ankara demiryolu hattında 4-6 Nisan, Ankara-Eskişehir hattında 7 Nisan, Ankara-Irmak hattında 11 Nisan, Irmak-Çankırı hattında 12 Nisan, Çankırı-Karabük hattında 13 Nisan, Karabük-Zonguldak hattında 14 Nisan, Zonguldak-Irmak dizinin dönüşünde ise 15 Nisan'da yapılacağı bildirilen açıklamada, rüzgar ve yağışa göre bu tarihlerde sarkmalar olabileceği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.