Ankara'da 50 bini aşkın kişi doğalgaz sayacını değiştirdi

Ankara'da 50 bini aşkın kişi doğalgaz sayacını değiştirdi
Başkentgaz Genel Müdürü Yetik:- "Son üç yılda, ön ödemeli (elektronik) sayacını mekanik sayaçla değiştiren abone sayısı 50 bini aştı"- "Abonelerimizden bu işlemler için (sayaç değişimi) sayaç ücreti, değişim bedeli, hizmet ücreti gibi her ne ad altında ol

ANKARA (AA) - MURAT TEMİZER - Başkent Doğalgaz Dağıtım (Başkentgaz) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Ahmet Yetik, son üç yılda Ankara'da ön ödemeli (elektronik) sayacını mekanik sayaçla değiştiren abone sayısının 50 bini aştığını belirterek, "Abonelerimizden bu işlemler için sayaç ücreti, değişim bedeli, hizmet ücreti gibi her ne ad altında olursa olsun hiçbir işlem bedeli alınmamaktadır." dedi.

Yetik, Başkentgaz'ın yürüttüğü hizmet ve çalışmalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Başkentgaz'ın Türkiye'nin ikinci büyük doğalgaz dağıtım şirketi olduğunu kaydeden Yetik, şirketin özelleştirilmesinden sonra gaz dağıtım hizmetlerinin yenilenmesi konusunda önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Yetik, 2016'da yaklaşık 50 bin konuta daha gaz arzı sağlandığını, yıl sonu itibarıyla abone sayısının 1 milyon 680 bine ulaştığını ve bu yıl için hedefin 70 bin yeni abone olduğunu söyledi.

Ankara'daki elektronik ön ödemeli sayaçların önemli bir kısmının teknolojik ve elektronik ömrünü tamamladığını vurgulayan Yetik, şöyle konuştu:

"Bu tür sayaçlar sık sık arızalanmakta ve çalışması için gerekli enerjiyi sağlayan pillerin ömrü kısa sürede tükenmektedir. Bu nedenle abonelerimiz, mekanik sayaç kullanan diğer illerimizdeki tüketicilerin yaşadığı doğalgaz kullanım konforunu maalesef yaşayamamaktadır. Bilindiği gibi elektronik sayaç fiyatı, mekanik sayaç fiyatının yaklaşık 5 ila 10 katı kadar daha yüksektir. Doğalgaz tarife metodolojisi nedeniyle önümüzdeki beş yıldan sonra sayaç bedelleri tarife maliyetlerini artırarak birim doğalgaz bedelini yükseltecek ve bu yükselme Ankara'da tüm doğalgaz kullanıcılarını etkileyecektir. Abonelerimiz aleyhine sonuçlar yaratacak bu sayaçların değişimi, Ankaralıların menfaati açısından büyük önem taşımaktadır."

- Güvence bedeli reel değerini koruyor

Yetik, sayaç değişimi için müşterilerin bizzat şirkete gelmeden internet sayfası üzerinden veya çağrı merkezi aracılığıyla başvurularını yapabileceğini anlattı.

Son üç yılda elektronik sayacını mekanik sayaçla değiştiren abone sayısının 50 bini aştığını belirten Yetik, şunları kaydetti:

"Abonelerimizden bu işlemler için sayaç ücreti, değişim bedeli, hizmet ücreti gibi her ne ad altında olursa olsun hiçbir işlem bedeli alınmamaktadır. Değişimle birlikte, Türkiye'deki bütün dağıtım şirketleri için her yıl yeniden belirlenen ve tüketim bedelinin ödenmemiş riskine karşılık olmak üzere, aboneden güvence bedeli tahsil edilmektedir. Bu bedel, abonelerimizin kullandıkları cihaz türüne göre (kombi,ocak,şofben) değişiklik göstermekte ve aboneliğin bitiminde tüketici fiyatları endeksiyle güncellenerek enflasyon farkıyla birlikte iade edilmektedir. Böylece abonelerin ödediği güvence bedeli reel değerini muhafaza etmektedir."

Sayaçlarda yaşanan arızaların özellikle kış aylarında arttığına dikkati çeken Yetik, mekanik sayaca sahip abonelerin daha konforlu doğalgaz kullandığını söyledi.

Yetik, bu abonelerin gaz takip etme, gaz yükleme gibi sıkıntılardan kurtulduğunu dile getirerek, "Bu abonelerimizin soğuk havalarda yaşanan pil arızası ve benzeri sayaç sorunları olmayacak. Ankara'da kış ayları zorlu geçiyor, kartlı sayaçlar eksi derecelerde sıklıkla arızalanabiliyor. Gaz akışı sağlanamıyor ve abonelerimiz büyük zorluklar yaşıyor. Sonradan ödemeli sayaç kullanmak abonelerimizin doğalgaz konforunu kesintisiz yaşamalarını sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.