Ankara’da YÖK Protestosu

Ankara’da YÖK Protestosu
Başkent Anakra’da YÖK’te hareketlilik yaşandı. YÖK başkanın görevden alındığı gün YÖK önünde protesto vardı. YÖK’ü protesto eden gençlere polis tazyikli su ile müdahale edildi.

ANKARA’da YÖK’ün kuruluş tarihi olan 6 Kasım’ı protesto etmek amacıyla Kızılay’a yürümek isteyen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden bir grup öğrenciye polis, tazyikli su ile müdahale etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden bir grup öğrenci, YÖK’ün kuruluş tarihi olan 6 Kasım’ı protesto etmek amacıyla Kızılay’a yürümek istedi. Cemal Gürsel Caddesi’ni trafiğe kapatarak yürüyüş yapan grup, “Üniversitemize, geleceğimize sahip çıkalım. Gençliğin özgürlük yürüyüşü” yazılı pankart taşıdı. Caddeyi trafiğe kapatarak Kızılay istikametine yürüyen grubu, polis Kurtuluş Kavşağı’nda barikat kurarak durdurdu. Uyarılara rağmen yürümek isteyen grup, TOMA’lardan sıkılan tazyikli su nedeniyle ara sokaklara dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.