Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Patlamada yaşamını yitiren Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde defnedildi- Oğul Mehmet Bilgilioğlu: - "Bizim canımız yandı. (Terör) Bizi anasız bıraktı. Bazılarına da evlat acısı yaşatıyorlar. Maalesef kötü süreçlerden geç

SİVAS (AA) - Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze sabah saatlerinde ilçeye bağlı İğdecik köyüne getirildi. Köy muhtarlığı önünde helallik alınmasının ardından cenaze, köy mezarlığında kılınan namazın ardından defnedildi. Alevi dedesi tarafından mezarlıkta da helallik alındı.

Cenazeye Bilgilioğlu'nun çocukları ve yakınları ile CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş ve vatandaşlar katıldı.

Ayşe Bilgilioğlu'nun yaz aylarında köye geldiği, kışın da emekli eşi Bahattin Bilgilioğlu ile Ankara'ya gittiği öğrenildi. Çankaya ilçesinde apartman görevlisi olduğu öğrenilen çiftin patlama sırasında eve dönmek için durakta beklediği belirtildi.

Patlamada ağır yaralanan Bahattin Bilgilioğlu'nun da Ankara Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Bilgilioğlu'nun oğlu Mehmet Bilgilioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son dönemde yaşanan acıların kendi ocaklarına da düştüğünü söyledi.

Türkiye'nin karanlığa itilmek istendiği belirten Bilgilioğlu, "Bizim canımız yandı. (Terör) Bizi anasız bıraktı. Bazılarına da evlat acısı yaşatıyorlar. Maalesef kötü süreçlerden geçiyoruz. Dileriz böyle olaylar bir daha yaşanmasın. Benim annem, babam yıllar önce köyden çıkıp ekmek için gurbete gittiler. Belki çok güzel yaşayacakları çağlarda biri hayatını kaybetti, biri yaralandı. Tek suçları durakta otobüs beklemekti. Babam şu an hastanede yoğun bakımda" diye konuştu.

Milletvekili Akyıldız da en çok bu dönemlerde birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Artık acı yaşamak istemiyoruz. Bu ülke bunları hak etmiyor. Meclisteki dört siyasi parti teröre karşı dik duruş sergilemeli ve ortak hareket etmeli" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.