Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Sosyoder Başkanı Şener:- "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı, zalim ve aldatılmış bir ruh halinin ürünüdür"

İSTANBUL (AA) - Sosyologlar Derneği (Sosyoder) Başkanı Prof. Dr. Sami Şener, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının zalim ve aldatılmış bir ruh halinin ürünü olduğu söyledi.

Sosyologlar Derneği adına yazılı açıklama yapan Şener, terör örgütünün masum insanları katlederek topluma yönelik kin ve nefreti açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "Toplumun huzur ve güvenliğini bozan bu olayı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Olayda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Terörün kabul edilmezliği ve çirkinliği başlı başına bir sapkınlık ve zalimliktir. İnsanların yaşama hakkına tecavüz, en büyük hak ihlali olup, insan dışı bir mantığın ve tutumun ürünüdür" ifadelerini kullandı.

Şener, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı, zalim ve aldatılmış bir ruh halinin ürünüdür" dedi.

Terör eylemini meşru ve kaçınılmaz olarak gören bazı etnik ve ideolojik yaklaşımların bulunduğunu kaydeden Şener, "Böyle bir yaklaşım, teröristten daha zalim ve sapık bir düşüncenin kabulü olup, bu kişilerin toplum ile manevi ve kültürel bağlarını koparmıştır. Hangi siyasi veya ideolojik hedef, masum insanların kanları üzerinde hedefine ulaşmayı düşünebilir? Nasıl bir ahlak, siyasi, ideolojik veya maddi rantı elde etmek için başkalarını öldürme veya huzursuz etme hakkını verir? İdeolojik ve uluslararası güçlerin menfaat odağına giren, kendi insanını öldüren, insanların mallarını tahrip eden, tarihine ve kültür değerlerine isyan eden bu hastalıklı ruh, halkımızın insani, medeni ve ahlaki tavrı ve dayanışmasıyla kendi yok oluşunu hazırlamaktadırlar. Halkımız ve devlet ile alay eden bu vahşi ve acımasız katillere, gereken cevabın devlet ve hukuk adamlarınca acilen verilmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.