Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Çankırı Orta Dernekler Federasyonu, Ankara Orta Dernekler Birliği ile İstanbul Orta Dernekler Birliği üyeleri, Ankara'daki terör saldırısında hayatı kaybeden üniversite öğrencisi Acısu hakkında, Sözcü gazetesinin internet sitesinde yayımlanan habere yapıl

ANKARA (AA) - Çankırı Orta Dernekler Federasyonu, Ankara Orta Dernekler Birliği ile İstanbul Orta Dernekler Birliği üyeleri tarafından, Ankara'daki terör saldırısında hayatı kaybeden üniversite öğrencisi Feyza Acısu hakkında, Sözcü gazetesinin internet sitesinde yayımlanan hakaret içerikli habere yapılan yorumlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara Ortalılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Yarımkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güvenpark'ta 13 Mart'taki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralalılara da acil şifalar diledi.

Saldırıda hayatını kaybeden Murat Gül, İsmail Karagöz ile Feyza Acısu'nun Çankırılı olduğunu belirten Yarımkaya, Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Acısu hakkında Sözcü gazetesinin internet sitesinde yer alan habere yapılan yorumları hatırlattı.

Yarımkaya, şunları kaydetti:

"Sözcü gazetesi, şehit kızımızın aziz hatırasına yapılan bu yorumu onaylayıp yayımlayarak manevi değerlerimize yapılan saldırıya çanak tutmuştur. Bir nevi destekleyerek internet ortamında yayılmasına vesile olmuştur. Değerli savcılarımız, bu olaya el atmalı ve bu yorumu yazan kişi ve onaylayarak yayımlanmasına izin veren gazete editörleri, en manidar şekilde cezalarını çekmelidir. Yorum sahibi kişinin nick olarak kullandığı 'Somnium', Latincede 'uyku' anlamındadır. Bu insanlıktan nasibini almamış kişi, kendisi uykuda olabilir ancak bizler, milli, manevi değerlerimize yapılan saldırılara karşı her zaman birlik, beraberlik içerisinde, her daim dimdik ayakta olacağız."

Açıklamanın ardından suç duyurusunda bulunuldu.

- Suç duyurusu dilekçesi

Avukatlar Saruhan Gence Başaran ile Yılmaz Özgün Özen tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Güvenpark'taki terör saldırısı hatırlatıldı.

Dilekçede, Sözcü gazetesinin internet sitesinde saldırıda hayatını kaybeden Çankırılı Feyza Acısu'ya ilişkin haber ve fotoğrafın yer aldığı, Acısu'nun Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisi olduğu bilgisine yer verildiği belirtildi.

Acısu hakkında çıkan habere "Somnium" takma adını kullanan kişinin yorumda bulunduğu, bunun da gazetenin internet sayfası editörleri tarafından onaylanarak sayfada görünmesinin sağlandığı aktarılan dilekçede, "Editörler, bu yorumu suç teşkil ettiğini bildikleri halde onaylayıp sayfada görünmesini sağlayarak, müşterek fail olarak suç konusu fiili işlemişlerdir" denildi.

"Somnium" takma adını kullanan kişinin yorumuna da yer verilen dilekçede, şüphelilerin haklarında, "kişinin hatırasına hakaret", "suçu ve suçluyu övme", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından dava açılarak cezalandırılmaları talep edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.