Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
Yargıtay Başkanı Cirit:- "Kütüphane açılışında bir soru üzerine söylenen 'Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda' ifadeleri bir tespit mahiyetinde olup, Türkiye'nin geçmiş 48 yılının gerçeğidir. Bu sözcük dizisine, başka sözcükler ekleyerek ya da y

ANKARA (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara'daki terör saldırısına yönelik soru üzerine kullandığı "Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda" ifadesinin bir tespit mahiyetinde olduğunu, buna başka sözcükler ekleyerek ya da yorum yoluyla başka anlamlar katarak toplumda farklı algı oluşturulmasına yönelik çabaların, hiçbir insaf ve vicdan ölçüsüyle bağdaşmadığını bildirdi.

Cirit, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay Kütüphanesinin açılışı sırasında basın mensuplarının Ankara Güvenpark'taki terör saldırısına ilişkin sorusunu yanıtladığını hatırlattı.

Türkiye'nin 1968-1980 tarihlerinde sağ-sol çatışmalarından kaynaklanan ideolojik terör, 1984 yılından itibaren başlayıp halen etkisi devam eden etnik bölücü terörden dolayı maddi ve manevi olarak büyük zarar gördüğünü anlatan Cirit, ülkenin halen de zarar görmeye devam ettiğini belirtti.

Her yurttaş gibi terörün sona ermesini, halkın birlik ve bütünlüğünün devam etmesini en çok isteyenlerden olduğunu vurgulayan Cirit, "Kütüphane açılışında bir soru üzerine söylenen '…Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda…' ifadeleri bir tespit mahiyetinde olup, Türkiye'nin geçmiş 48 yılının gerçeğidir. Bu sözcük dizisine, başka sözcükler ekleyerek ya da yorum yoluyla başka anlamlar katarak toplumda farklı bir algı oluşturulmasına yönelik çabalar, hiçbir insaf ve vicdan ölçüsüyle bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Cirit, Yargıtay Kütüphanesinin açılışında basın mensuplarının Ankara'daki terör saldırısına yönelik sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

"Çok alçakça bir saldırı. Doğrudan doğruya otobüs duraklarındaki vatandaşlarımızı, sivil halkı hedef alması, bunu çok daha alçaltıyor. Bu saldırı, milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasimize yapılan saldırıdır. Bunu şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda, ama terörü amaçlayanlar, terörden istedikleri amacı düşünenler, şunu bilsinler ki hiçbir zaman terörle amaçladıklarını gerçekleştiremeyecekler. Yine milletimizin birlik ve dirliğiyle, devletimizin gücü ve kudretiyle terör ve terörün arkasında olan güçler mağlup olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ebediyen yaşayacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.