Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:-"Ankara esnafı, tüccarı, sanayicisi ve sivil toplum kuruluşlarıyla el eleyiz. Hep birlikte, el ele tekrar Ankara'yı terörle anılmayan bir şehir haline getireceğiz"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Ankara esnafı, tüccarı, sanayicisi ve sivil toplum kuruluşlarıyla el eleyiz. Hep birlikte, el ele tekrar Ankara'yı terörle anılmayan bir şehir haline getireceğiz" dedi.

ATO, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu ve 26 derneğin oluşturduğu Ankara Sivil Toplum Platformu üyeleri, Kızılay'da terör saldırısının gerçekleştiği yerde bir araya geldi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, beraberindekilerle saldırının yaşandığı yere karanfil bıraktıktan sonra, şehitlere rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diledi. Ardından platform üyeleri çevredeki esnafı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bezci, Ankara'daki sivil toplum kuruluşu liderleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte zarar gören esnafın yanında olacaklarını, ilerleyen günlerde zararların telafi edilebilmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Bezci, "Ankara esnafı, tüccarı, sanayicisi ve sivil toplum kuruluşlarıyla el eleyiz. Hep birlikte, el ele tekrar Ankara'yı terörle anılmayan bir şehir haline getireceğiz" dedi.

Bazı grupların halkta korkuya mahal verecek "sokağa çıkılmaması gerektiği" ile ilgili kampanyalar başlattığına da değinen Bezci, terörün amacının insanlarda korku ve panik oluşturmak olduğunu belirterek, terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

- "Kimsenin gücü yetmeyecektir"

Öte yandan, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyeleri de patlamanın olduğu yere gelerek karanfil bıraktı.

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin yaptığı açıklamada, şehitlere rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diledi.

Teröre prim vermeyeceklerini belirten Zengin, "Belli ki bazı mihraklar, Suriye'deki savaşı, Türkiye'deki taşeronları kullanarak içimize taşımaya çalışıyorlar. Sevr'den sonra, Lozan'dan sonra yapılamayanları 100 sene sonra yapmaya, kimsenin gücü yetmeyecektir" görüşünü dile getirdi.

Terörün Türk halkını yıldıramayacağını ve korkutamayacağını ifade eden Zengin, "Sokaktayız, alışveriş merkezlerindeyiz, okullardayız, dershanelerdeyiz ve parklardayız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.