Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi-Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, terör saldırısını kınadı

ANKARA (AA) – Kırgızistan, Pakistan ve Makedonya'dan Ankara'da dün düzenlenen terör saldırısına tepkiler geldi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, başkentteki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Atambayev mesajında terörün her şeklini kınadıklarını ve kardeş Türk halkının acılarını paylaştıklarını ifade etti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif saldırıyı kınayarak şehit ailelerine baş sağlığı diledi.

Pakistan Başbakanlık Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Başbakan Navaz Şerif Ankara'daki terör saldırısındaki can kayıpları ve yaralılarla ilgili üzüntüsünü dile getirirken, saldırıyı güçlü bir şekilde kınadı" ifadesi kullanıldı.

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, Twitter üzerinden başsağlığı diledi.

Poposki, "Ankara'daki terör saldırısından derin üzüntü duyuyorum. Tüm Türk halkı ve mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu'na başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Makedonya'daki Türk Demokratik Partisi basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada ise şiddetle kınanan terör saldırısından büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu hain saldırıları düzenleyenler emin olsunlar ki, Türk milleti ve ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da teröre boyun eğmeyecek ve terörle mücadelesine devam edecektir. Makedonya Türkleri olarak yanınızdayız ve yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadesi yer aldı.

Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) tarafından yapılan yazılı açıklamada da saldırı şiddetle kınandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.