Ankara’daki terör saldırısına tepkiler

Ankara’daki terör saldırısına tepkiler
Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi- Bosna Hersek Başbakanı Zvizdic, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu- Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciliği Uluslararası

VATİKAN/SARAYBOSNA (AA) – Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ankara’da dün meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Vatikan’dan yapılan yazılı açıklamada, Ankara’da dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Papa adına Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin imzalı taziye mesajı gönderildiği bildirildi.

Mesajda, "Ankara’da, insanların trajik biçimde hayatlarını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı derin üzüntüyle öğrendik. Papa Hazretleri, kendisinin manevi yakınlığının ve dayanışmasının Türk halkıyla birlikte olduğunu temin eder. Kendisi, bu menfur terör eyleminde yaşamını yitirenler, onların yakınları ve yaralananların şifa bulması için dua etmekte" ifadesi kullanıldı.

Taziye mesajında Papa’nın, Tanrı’dan Türk milleti için barış, şifa ve güç vermesini de dilediği belirtildi.

-Bosna Hersek'ten taziye mesajı

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında Ankara'daki saldırı haberini derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Türk halkı ve hükümeti, ülkeyi istikrarsızlaştırmayı ve birlikte inşa ettiğiniz değerlere zarar vermeyi hedefleyenlere karşı bir olmalıdır" ifadesini kullandı.

Bosna Hersek halkının düşünce ve dualarının kurban yakınları ve yaralılarla olduğunu kaydeden Zvizdic, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) Başbakanı Zeljka Cvijanovic de Başbakan Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında, "Ankara'nın merkezinde meydana gelen patlama haberini derin üzüntüyle karşıladık. Bu terör eylemi, terörizmin sürekli bir tehdit olduğunu ve bu küresel kötülüğe karşı kararlı mücadelenin şart olduğunu göstermiştir" ifadesine yer verdi.

-Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneğinden kınama

Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Temsilciliği Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Allah katında bir müminin öldürülmesi, dünyanın yok olmasından daha büyük bir cürümdür" ifadesine yer verildi.
Emperyalist güçlerin işgal, katliam ve imha planlarının bir sonucu olarak istikrarsızlaştırılan birçok İslam ülkesinin kan gölüne çevrildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tarihin kaydettiği en büyük kıyımların yaşadığı bölgemizde bir istikrar abidesi olarak duran ve mazlum ve mağdur insanların ümidi zalim ve sömürge güçlerinin korkusu haline gelen Türkiye de bu plana dahil edilmek istenmekte ve bu amaçla peş peşe bombalar patlatılmaktadır."

Ankara’da meydana gelen saldırının nefretle kınandığı belirtilen açıklamada, "Yüce Allah’tan vefat eden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve tüm milletimize sabr-ı cemil vermesini niyaz ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.