Annelerin çiçekleri kadınların elinden geçiyor

Annelerin çiçekleri kadınların elinden geçiyor
Antalya'daki çiçek seralarında çalışanların yüzde 80'ini oluşturan kadınlar, kentten dünya annelerine gidecek çiçekleri özenle paketliyor- Aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışan kadınlar, bir yandan çocuklarıyla ilgilenirken bir yandan da hiç ta

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Çiçek seralarında çalışan kadınlar, dünya annelerine gönderilecek çiçeklerin fide ekiminden paketlenmesine kadar her aşamasında yer alıyor.

Antalya'ya farklı kentlerden gelerek aile ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla seralarda çalışan kadınlar, çiçeklerin ekiminden toplanmasına, yapraklarının temizlenmesinden paketlenmesine kadar her aşamasında çalışıyor.

Anneler Günü öncesinde de kentteki çiçek seralarında ve depolarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bir yandan çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayan, bir yandan da dünya annelerine verilecek çiçekleri özenle hazırlayan kadınlar, hiç tanımadıkları hemcinslerinin yüzünü güldürecek çiçekleri hazırlıyor.

- 10 aylık Hira nur, çiçeklerin arasında büyüyor

Tokat'tan Antalya'ya eşi Murat Demir ile gelerek 8 yıldır çiçek seralarında çalışan Ayşe Demir, 10 aylık kızı Hira Nur'un çiçeklerin arasında büyüdüğünü söyledi. Depoya kurulan beşikte kızını sallarken bir yandan da çalıştığını ifade eden Demir, "Günde binlerce çiçeği burada hazırlıyoruz. Bazen, 'Bu çiçekleri kimler alacak?' diye düşünüyoruz. Anneler Günü öncesinde de yoğun bir mesai içerisindeyiz." dedi.

Sürekli çiçeklerle uğraştığı için çiçeği hediye olarak görmediğini dile getiren Demir, "Ömrümüz çiçekler içinde geçiyor. Kızımın bana küçük bir gülüşü bile benim için en büyük hediye." diye konuştu.

- "Sektördeki işçilerin yüzde 80'i kadın"

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, sektörde kadınların fide ekiminden, paketlenmesine kadar büyük bir emeğinin bulunduğunu söyledi. Dünya annelerine gidecek 40 milyon dal çiçeğin tamamına yakınının yine annelerin elinden geçtiğini anlatan Bağdatlıoğlu, "Sektördeki işçilerin yüzde 80'i kadın. Sektöre çok büyük emekleri var. Çiçeğe gerçekten kadın eli değince daha özel ve güzel hale geliyor." sözlerine yer verdi.

Seralarda çalışan kadınların çoğunun hayatında eşlerinden ya da çocuklarından hiç çiçek almadığını vurgulayan Bağdatlıoğlu, şirket olarak çalışanlarına zaman zaman en güzel çiçekleri hediye ettiklerini ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.