Antalya'daki "özçekim" kazasına 22,5 yıl hapis talebi

Antalya'daki "özçekim" kazasına 22,5 yıl hapis talebi
Asfaltta özçekim yaptıkları sırada kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 gencin ölümüne ilişkin iddianamede, sürücü hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi- Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede yer verilen bilirkişi ra

ANTALYA (AA) - TESLİME TOSUN - Antalya'da asfaltta özçekim yaptıkları sırada kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 gencin ölümüne ilişkin iddianamede, sürücü hakkında 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, geçen yıl 20 Aralık'ta 20.30 sıralarında şüpheli Uğur Ü'nün kullandığı kamyonetin, Askeri Havalimanı kavşağından Serik Caddesi'ndeki yan yolda Atatürk Havalimanı yönüne farları kapalı şekilde seyir halinde olduğu belirtildi.

Kamyonetin, araçlarını park ederek arkadaşlarıyla yolda oturan Çağlar Savaşcı (19) ve lise öğrencisi arkadaşı Muhammet Bozkurt'a (17) çarparak ölümlerine sebebiyet verdiği öne sürülen iddianamede, görgü tanıkları D.Y, O.K ve D.A'nın, "Alanya'ya gitmek üzere Yenigöl Mahallesi Serik Caddesi'nde gitmekte oldukları araçla ihtiyaç molası için durduklarını, ellerine bira alıp yolda oturarak ve yatarak fotoğraf çektirdiklerini, bu esnada da farları yanmayan kamyonetin Savaşcı ve Bozkurt'a çarptığı" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

- "22,5 yıla kadar hapis talebi"

İddianamede, bilirkişi raporunda maktullerin kazada asli kusurlu, şüpheli Uğur Ü'nün ise tali kusurlu bulunduğu aktarılarak, kamyonet sürücüsünün, seyir halindeyken bir şeylerin üzerinden geçtiğini fark ettiğini, geri döndüğünde iki kişinin yerde olduğunu gördüğünü anlattığı kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Uğur Ü'nün "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kamyonet sürücüsünün yargılanmasına gelecek ay başlanacak.

- Bilirkişi raporunda şoför, "tali kusurlu"

Bilirkişi raporunda da kazanın meydana geliş anı ve sonrasına detaylı şekilde yer verildi.

Raporda, kazada hayatını kaybeden Savaşcı ve Bozkurt'un, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 68. maddesindeki "Taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda bulunmaları yasaktır" kuralını ihlal ettikleri iddiasıyla "asli kusurlu" oldukları bildirildi.

Kamyonet sürücüsü Uğur Ü. ise aynı kanunun 52'nci maddesindeki "Sürücüler, hızlarını kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadır" uyarısını ihlal ettiği iddiasıyla "tali kusurlu" bulundu.

Antalya'da 20 Aralık 2015'te meydana gelen kazada Savaşcı ve lise öğrencisi arkadaşı Bozkurt, asfalta uzanıp özçekim yaptıkları sırada kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.