AP, yolcu uçuş bilgilerinin paylaşılmasına karar verdi

AP, yolcu uçuş bilgilerinin paylaşılmasına karar verdi
AP, terörle mücadele önlemleri çerçevesinde havayolu şirketlerinin üye ülkelerle yolcu uçuş bilgilerini paylaşmasını uygun buldu

STRAZBURG (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP), havayolu şirketlerinin yolcuların uçuş bilgilerini (PNR) Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle paylaşmasını kararlaştırdı.

AB Komisyonu tarafından ilk olarak 2011 yılında önerilen uçuş bilgilerinin paylaşılması konusu Paris ve Brüksel'deki terör saldırılarının ardından tekrar gündeme gelmişti.

AP'nin Strazburg'daki oturumunda yapılan oylamada karar, 179'a karşı 416 oyla alındı. Dokuz AP milletvekili ise çekimser kaldı.

Kararın kabulüyle AB'deki güvenlik ve istihbarat birimleri, Avrupa'ya giren ve çıkan yolcular hakkında daha kolay bilgi edinebilecekler.

İki yılda yürürlüğe girmesi beklenen uygulamayla şirketler, yolcuların isimlerini, e-posta adreslerini, telefon numaralarını, bagaj, ödeme şekli ve pasaport detaylarını AB ülkelerine verecek.

AB daha önce de ABD, Kanada ve Avustralya ile uçuş bilgilerinin paylaşımı konusunda anlaşma imzalamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.