Ardahan'da kar yağışı

Ardahan'da kar yağışı
Ardahan'nın yüksek kesimlerinde görülen kar yağışı, Posof ve Artvin karayollarında ulaşımda güçlüklere yol açtı - Ardahan Valisi Deniz, Ardahan-Posof karayolunda karla mücadele çalışması yapan ekipleri ziyaret etti

ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda güçlüklere yol açtı.

Ardahan'da öğleden sonra etkili olamaya başlayan yağış, kent merkezinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar olarak gerçekleşti. Kar yağışı, özellikle Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkisi ile Ardahan-Artvin karayolunun Sahara mevkisinde etkili olarak, ulaşımı güçleştirdi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, yoğun kar yağışının görüldüğü Ardahan-Posof karayolunda, karla mücadele çalışması yapan ekipleri ziyaret etti.

Karayolları ekiplerinin kış boyunca aralıksız şekilde, özveriyle karla mücadele çalışması yaptıklarını ve bu nedenle kendilerini ziyaret etmek istediğini ifade eden Deniz, "Ekiplerimiz kış boyunca çok büyük fedakarlık yaptılar. Onların bu fedakarlığı sayesinde bu kış hiçbir sorun yaşamadık." dedi.

Deniz, Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde yaklaşık 8 metrelik kar yığınlarının bulunduğu karayolunda da inceleme yaptı. Bölgedeki manzaranın aslında Türkiye'nin güzelliği olduğunu ifade eden Deniz, "Türkiye'nin güzelliği burada. Ege'de, Akdeniz'de bahar, burada kar var. Dört mevsimi bir arada yaşıyoruz. Bu nedenle ülkemizin her noktası farklı bir güzellik sunuyor insana. Kendi ilimizde bile, Posof ilçesinde şuan yağmur yağıyor, burada kar yağıyor. Bu güzellik başka yerde olmaz." diye konuştu.

Kentin yüksek kesimlerinde 4 gün boyunca kar yağışının etkili olmasının beklendiğini belirten Deniz, yağışın etkili olduğu kesimlerde sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.