ARINÇ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

ARINÇ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.
Saat 23:30' da sona eren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Bülent ARINÇ basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bülent ARINÇ yedi saati aşan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Ermenekte yaşanan maden faciası sonrası olay yerine giden üç bakandan sadece Faruk ÇELİK toplantı için Ankara' ya dönerken, Taner YILDIZ ve Lütfü ELVAN Ermenek' te olduğundan toplantıya katılmadılar.

Toplantıda hükümetin Orta Afrika' ya uluslararası silahlı müdahale için asker göndermek üzere meclise yeni bir teskere sunacağı açıklandı. Ayrıca iç güvenlik paketi, kişisel verilerin korunması ve paralel yapılanma ile mücadele konuları toplantıda konuşuldu.

Bir basın mensubunun Cemil Bayık' ın açıklamaları konusunda Arınç' ın fikrini sorması üzerine hükümet sözcüsü olarak bir teröriste cevap veremeyeceğini "Cemal bayık bir teröristtir, bana onun sözlerini soruyorsunuz. Buna cevap verirsem Türkiye Cumhuriyetine yazık olur" cümlesi ile açıkladı.

(haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.