Arjantin Dışişleri Bakanı Malcorra, Lübnan'da

Arjantin Dışişleri Bakanı Malcorra, Lübnan'da
Bakan Malcorra:- "Arjantin'e gitmek isteyen Suriyelilere yardım etmek için buradayız"- Lübnan Dışişleri Bakanı Basil:- "Suriyelilerin bu topraklara kalıcı olarak yerleştirilmesini öngören açıklamalardan tedirginiz. Bu basitçe kabul edilemez"

BEYRUT (AA) - Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra, Lübnan'dan Arjantin'e gitmek isteyen Suriyelilere yardım etmek istediklerini söyledi.

Malcorra, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Arjantin'de yaşayan Lübnan diasporasına değinen Malcorra, "Arjantin'e ilk varan Lübnanlılar, 1870'te geldi. 150 yıldan bu yana ortak bir yol yürüdük. 1 milyondan fazla Lübnan asıllı vatandaşımız var. Değerleriyle toplumlarımıza nüfus ettiler." diye konuştu.

Arjantin Dışişleri Bakanlığı çatısında faaliyet gösteren insani yardım kurumu "Beyaz Kasketler" grubunun Lübnan'daki mültecilere yardım edeceğini anlatan Malcorra, şunları söyledi:

"Bunun okyanusta bir damla olduğunu biliyorum. Yardım faaliyetleri için gerekli altyapıyı sağladık. Buradan Arjantin'e gitmek isteyen Suriyelilere yardım etmek için buradayız. Bu sorunu çözmenin yolu sorunun köküne inmek ve siyasi bir çözüm bulmak, Suriyelilerin barış içinde yaşayabileceği güvenli bir Suriye inşa etmektir."

Basil de Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin eşi Juliana Avada Macri'nin Lübnan asıllı olduğuna işaret ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi geçmişe dayandığını belirtti.

Lübnan'a gelen Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmesinin önemine dikkati çeken Basil, şunları kaydetti:

"Lübnan anayasasının vatandaşlık konusunda yasaklayıcı maddeleri göz önüne alındığında, gelenlerin kalıcı olarak buraya yerleştirilmesi çözüm olmaktan çok uzak. Yakın zamanda, Suriyelilerin bu topraklara kalıcı olarak yerleştirilmesini öngören açıklamalardan tedirginiz. Bu basitçe kabul edilemez. Arjantin'den tüm dostlarımıza yaptığımız gibi Lübnan pozisyonuna destek olmalarını istiyoruz. Aksi takdirde bizler Suriye volkanının lavlarını durdurmak için Lübnan'da başka bir volkanı harekete geçirmiş olacağız. Amacımız Lübnan'ın Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında yönetimi paylaştırıldığı demokrasiyi korumaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.