Arjantin'de Çinli balıkçı gemisinin batırılması

Arjantin'de Çinli balıkçı gemisinin batırılması
Arjantin sahil güvenlik gemisine çarpmak üzere manevra yaptığı gerekçesiyle batırılan geminin tutuklanan 4 mürettebatı, serbest bırakıldı

BUENOS AİRES (AA) - Arjantin sahil güvenlik gemisine çarpmak üzere manevra yaptığı gerekçesiyle batırılan Çinli balıkçı gemisinin 4 mürettebatının serbest bırakıldığı açıklandı.

Çin'in Buenos Aires Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Arjantin’in yürütülen yargı süreci sonucunda serbest bırakılmasına karar verdiği gemi kaptanının da aralarında bulunduğu 4 balıkçı gemisi mürettebatının ülkeden ayrıldığı belirtildi.

Arjantin sahil güvenlik yönetimi mart ayı ortasında, kaçak avlandığı saptanan "Lu Yan Yuan Yu 010" adlı balıkçı gemisinin uyarılmasına rağmen kasıtlı olarak sahil güvenlik ekiplerine doğru çarpmak üzere manevralar yapması nedeniyle batırıldığını açıklamıştı. Geminin batırılması sonrası mürettebattan 28'i bir diğer Çinli balıkçı gemisi tarafından kurtarılmış, 4'ü ise Arjantin sahil güvenlik ekiplerince kurtarılarak gözaltına alınmıştı.

Olay sonrasında Çin Dışişleri Bakanlığı ve Çin'in Buenos Aires Büyükelçiliğinden temsilciler sürece müdahil olarak, Çinli mürettebatın yasal haklarının gözetilmesini ve durumun tekrarlamaması için önlemlerin alınmasını talep etmişti.

İki yıl önce de Arjantin, 180 ton kalamar yüklü lisansı olmayan bir balıkçı gemisine el koymuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.