Arjantin’de mobil taksi uygulaması Uber başladı

Arjantin’de mobil taksi uygulaması Uber başladı
Özel araç sahiplerinin taksicilik yapmasına olanak sağlayan Uber uygulaması Arjantin’de hizmete girdi

BUENOS AİRES (AA) – Arjantin'de, internet aracılığıyla özel araç sahiplerinin taksicilik yapmasına olanak sağlayan Uber uygulaması başladı.

Şirketten yapılan açıklamada, başkent Buenos Aires’te 20 bin Uber sürücüsünün çalışmaya başladığı bildirildi.

Yerel taksi sürücüleri tarafından uygulanan fiyat tarifesinden çok daha ucuza yolcu taşınabileceğinin kaydedildiği açıklamada, Buenos Aires’te yaşayan binlerce kullanıcının şimdiden uygulamayı cep telefonlarına indirdiği bildirildi.

- Buenos Aires yönetimi Uber’e karşı

Buenos Aires Ulaşım Sekreteri Juan Jose Mendez ise Uber sürücülerinin yasa dışı kabul edildiklerini ve görüldükleri yerde araçlarının çekilecekleri açıklamasını yaptı.

Uber temsilcilerinin şehir yönetimiyle iletişim halinde olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Mendez, sadece resmi olmayan bilgilere sahip olduklarını bildirdi.

- Taksiciler Uber’i protesto etti

Buenos Aires’te taksiciler, vergi ödemeyen özel araç sahiplerinin işlerine darbe vurduğu gerekçesiyle Uber’i protesto etti.

Ellerinde “Uber, vergi kaçırmadır”, “Uber, çalışma koşullarını kötüleştiriyor”, “Uber, yol güvensizliğidir” yazılı pankartlar bulunan taksiciler, şehirdeki bazı caddeleri bir süre trafiğe kapadı.

Taksi sürücüleri birkaç hafta önce de Uber sürücülerinin eğitildiği bir otelin camlarını taşlamıştı.

- Uber, tüm dünyada protesto ediliyor

Uber birçok ülkede haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle protestolara neden oluyor.

2009 yılında kurulan ve kısa sürede piyasa değeri 50 milyar dolara ulaşan Uber, son bir yılda İspanya, Belçika, Romanya, Hollanda, İtalya ve Almanya dahil birçok ülkede yasaklandı.

Ancak taksi müşterilerinin Uber'e yönelik talebi, şirketin yasal boşluklardan ve denetim yetersizliğinden faydalanarak faaliyetlerini devam ettirdiğine işaret ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.