Arnavutluk'ta "Kültürlerin Ahengi Fuarı" düzenlendi

Arnavutluk'ta "Kültürlerin Ahengi Fuarı" düzenlendi
Arnavutluk'ta eğitim alan farklı ülkelerden öğrenciler, fuar kapsamında kendi ülkelerinin kültürlerini tanıttı

TİRAN (AA) - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Kültürlerin Ahengi Fuarı çerçevesinde Arnavutluk'ta eğitim alan farklı ülkelerden öğrenciler, kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtma imkanı buldu.

Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) tarafından Tiran'daki bir otelde düzenlenen fuarda, yabancı öğrenciler kurulan stantlarda kendi ülkelerinin kültürünü ve tarihini tanıttı.

ALSAR Başkanı Mehdi Gurra, burada yaptığı açıklamada, Kültürlerin Ahengi Fuarı'nın dünya mirası tarihine yapılan kültürel bir yolculuk olduğunu belirterek etkinliğin gençlerde ulusal kültürün geliştirilmesini ayrıca çok kültürlülük ve kültür farklılığına saygı duymaya teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.

Eğitimin dünyayı değiştirebilmek için kullanılabilecek en güçlü silah olduğunu vurgulayan Gurra, bireyden başlayarak ailenin ve tüm toplumun eğitiminin, kültürel farklılığa saygı duyulmasını etkilediğini aktardı.

Etkinlikte konuşan Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş da farklı ülkelerin kültürlerinin tanıtıldığı bu fuarın büyük bir anlamı olduğunu belirterek "Buradan kültürel çeşitlilik adına barışın ve kardeşliğin ne olduğu mesajı verilmektedir. Arnavutluk, kültürlerin ahengi konusunda dünyada en iyi örnektir." dedi.

Fuar kapsamında Arnavutluk, Türkiye, Kosova, Makedonya, Karadağ, ABD, Macaristan, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, Güney Kore, İspanya, Mısır, Çin, Japonya, Filipinler ve İngiltere'den öğrenciler kurdukları stantlarda ülkelerinin kültür ve tarihini tanıttı. Fuarda ayrıca katılımcı ülkelerin kültürlerinin tanıtıldığı "Kültürlerin Ahengi" isimli belgesel film de gösterildi.

Gün boyunca açık kalacak fuara öğrencilerin yanı sıra diplomatlar, akademisyenler ve diğer davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.