Arsinli Şehitlerin Eşyalarıyla Okulda Müze Oluşturdular

Arsinli Şehitlerin Eşyalarıyla Okulda Müze Oluşturdular
Arsin Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nda, Arsinli şehitlerin eşyaları ve fotoğraflarının sergilendiği "Şehitler Müzesi" oluşturulup sınıflara da şehitlerin adı verildi- Proje yürütücüsü Sezer Şentürk:- "Çocuklarımız günümüzde sanal kahramanları tanıyorl

TRABZON (AA) - SEYİT AHMET EKSİK - Trabzon'un Arsin ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nda, Arsinli 8 şehidin eşyaları ve fotoğraflarının sergilendiği "Şehitler Müzesi" oluşturulup sınıflara şehitlerin isimleri verildi.

Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu yetkilileri tarafından, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı ortaklığında yürütülen Eğitimin Yıldızları-HOPO Projesi kapsamında "Şüheda-i Arsin" projesi hazırlandı.

Okul müdürü ve proje yürütücüsü Sezer Şentürk gözetiminde 262 öğrenci ve 60 veli, yıl içerisinde Arsinli 8 şehidin ailelerini ve kabirlerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde, ailelerden şehitlerin hayatı hakkında bilgi alan öğrenciler, okul bahçesine her şehit için bir fidan dikti.

Proje kapsamında okul girişinde, ailelerden temin edilen, şehitlerin son kullandığı eşyalar ve fotoğraflarının yer aldığı Şehitler Müzesi oluşturuldu.

Arsinli şehitler Jandarma Asteğmen Halil Albayrak, Piyade Asteğmen İsmet Kaya, Piyade Çavuş Rahmi Kefelioğlu, Piyade Er Miktat Beder, Jandarma Er Haydar Arslan, Topçu Er Ethem Kara, Jandarma Er Fahrettin Sarı ve Ulaştırma Er İsmail Çil'in isimleri ise sınıflara verildi.

Okul Müdürü Yusuf Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere Arsin ilçesindeki şehitleri tanıtmaya karar verdiklerini söyledi.

İlk olarak şehit aileleriyle görüştüklerini belirten Akbaş, "262 öğrenci ve 60 veliyle şehitlerin kabirlerini ziyaret ettik. Şehitleri dualarla andık. Daha sonra okulumuzda bunun için Şüheda-i Arsin projemizin logosunun olduğu bir köşe oluşturduk. Bu köşede şehitlerin fotoğrafları ve onlardan kalan son eşyaları öğrencilerimizin ziyaretine açtık." dedi.

Akbaş, müzeyi, öğrenciler ve ziyaretçilerin okula geldiklerinde gördükleri ilk alan olduğu için girişte açtıklarını ifade etti.

Ziyaretlerde şehit ailelerinin kendilerini son derece iyi karşıladığını anlatan Akbaş, "Her birini evlerinde ziyaret ettik. Şehitler hakkında konuştuk. Ayrıca şehitlerden kalan eşyaları ve fotoğrafları bizlere gösterdiler, hüzünlü ziyaretlerimiz oldu." diye konuştu.

- "Eşyalarını gördüğüm zaman çok hüzünlendim"

Sezer Şentürk ise projeyle şehitleri yad etmek istediklerini vurgulayarak, "Öğrencilerimiz günümüzde sanal kahramanları tanıyorlar. Biz bu vatanın gerçek kahramanlarını tanımalarını istedik. Esas gayemiz buydu aslında. Bu noktadan hareket ettik." ifadesini kullandı.

Üçüncü sınıf öğrencisi Gülmina Beşir da duygularını şöyle dile getirdi:

"İlk önce şehitlerimizi görünce çok hüzünlendim. Çünkü onlar bizim vatanımız, toprağımız için canlarını hiçe sayarak şehit oldular. Onlar olmasaydı biz şu anda bu toprağa rahatlıkla ayak basamazdık. İlk başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bizim vatanımızı korudular. Eşyalarını gördüğüm zaman çok hüzünlendim, çok üzüldüm, ağlamaya başladım."

Şehitlerin kabrini görünce çok hüzünlendiğini belirten 3. sınıf öğrencisi Alperen Gürsoy da "Şehitlerimize bu ülkeyi kurtardıkları için çok teşekkür ediyoruz ve onları her zaman anıyoruz." dedi.

Dördüncü sınıf öğrencisi Cansu Can ise şehitlerin mezarına gidince çok duygulandığını ifade ederek, "Şehitlerin anne ve babasının elini öptük. Bir de burada eşyalarını görünce daha bir katlandı duygum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.