Arzu Astsubay "Komando Brövesi" Almak İçin Zorlu Eğitimde

Arzu Astsubay "Komando Brövesi" Almak İçin Zorlu Eğitimde
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kurulu Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Komando İhtisas Kursu'na katılan 23 yaşındaki Astsubay Arzu Oğuz, komando olmak için 7 aylık zorlu bir eğitimden

ISPARTA (AA) - MURAT YOLCU - Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Komando İhtisas Kursu'na katılan ilk kadın kursiyer olan 23 yaşındaki Astsubay Arzu Oğuz, komando olmak için 7 aylık zorlu bir eğitimden geçerek komutanlık tarihinde bir ilki başarmak istiyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde kurulu Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, dünyanın en zorlu eğitimleri arasında gösterilen Komando İhtisas Kursu'na ev sahipliği yapıyor.

Zorluluk derecesi nedeniyle gönüllülük esasına göre başvuruların alındığı ve yalnız astsubay ve subaylara açık olan kursu genellikle erkek komando adayları tercih ediyor. Yılda sadece bir kez düzenlenen kursa bu yıl 23 yaşındaki astsubay Arzu Oğuz da katılıyor.

"Kurs senin için gereksiz" diyenlere rağmen ailesinin desteğiyle Komando İhtisas Kursu'na başvuran, ilk aşama olan fiziki ve psikolojik testlerden de başarıyla geçen Oğuz, komando olmaktaki kararlılığını ihtisas kursunun daha fazla cesaret, dayanıklılık gerektiren ana safhalarına katılmaya hak kazanarak gösterdi.

Torosların en yüksek zirvesindeki Davraz Dağı'nda şubat ve mart aylarında "derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe harekatı"nı da başarıyla tamamlayan Oğuz, şimdi kursun en zorlu safhası olan Kara Komando Harekatı'na katılıyor.

Erkek adaylar gibi sırtındaki 40 kilogramlık malzemeyle safhanın gerçekleştiği bölgelerde yüzlerce kilometrelik yol yürüyen, sarp arazilerden, derin kanyonlardan geçen, bazen çamurun bazense boynuna kadar gelen suyun içinde kararlılığını koruyarak hedefine ilerleyen Arzu Oğuz'un en büyük hedefi, kursu tamamlayan ilk kadın olarak komando brövesi almak.

Oğuz, bröveyi "su üstü komando harekatı" ve "hava indirme harekatı" , "mayın/EYP müdahale ve acele tahrip teknikleri" ve "meskun mahallerde teröristle mücadele harekatı"na katılarak kazanacak.

- Özel Kuvvetler'de görev almak istiyor

Astsubay Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının astsubay olması dolayısıyla askerliğin gururunu küçük yaşta tattığını söyledi.

Emekli olan babasından aldığı bayrağı taşımak için asker olduğunu belirten Oğuz, hırslı birisi olduğunu, zor olanı başarmak için Komando İhtisas Kursu'na başvurduğunu anlattı.

Kursun zorluğunu lehine çevirmek için elinden geleni yaptığını belirten Oğuz, şöyle devam etti:

"Kadın olmamı fiziki ve psikolojik zayıflık görenler oldu. Sonrasında muharip sınıf olmamam sebebiyle bu kursu benim için gereksiz görenler oldu. Bence burada önemli olan kişinin kendi gücünü bilmesi ve yapabileceklerinin farkında olmasıdır. Ben kadın da olsam muharip sınıfta olmasam da kendimde bu gücü buldum. Bu kurs süresince edindiğim yeterlilikleri zamanı geldiğince kullanabilmenin gururunu yaşayacak olmak en önemlisi bence."

Kursun zor olduğunu ancak zorlanarak güç kazandıklarını vurgulayan Oğuz, şöyle konuştu:

"Fiziksel olarak bittiğimiz anlar, vücudumuzun kaldıramadığı zamanlar oluyor. Fakat bizler de bu sürecin sonunda aslında bedenlerimizin ne kadar güçlü olduğunun farkına varıyoruz. Bazen psikolojik olarak bir çöküşün içinde olabiliyoruz ki eğer o çöküşten kurtaramazsak kendimizi kursa devam edemeyiz. Ben biliyorum ki buradaki her bir eğitim bizim bedenimizde ve psikolojimizde yeni şeyler inşa ediyor. Komando olmak tam tükendim dediğin noktada yeniden başlamakmış. Bunu babamdan ve buradaki komutanlarımızdan sürekli duyardım. Bunun ne ifade ettiğini yaşayarak öğrendim. İyi ki katılmışım."

Başarılı ve nitelikli bir astsubay olmak istediğine dikkati çeken Oğuz, "Kadın olmam dolayısıyla Özel Kuvvetler timlerinde çalışamayacağımı biliyorum ancak Özel Kuvvetler bünyesinde herhangi bir kadroda görev yapmak istiyorum. Bu nedenle Komando İhtisas Kursunu tamamlayarak hayalime bir adım daha yaklaşacağımı düşünüyorum." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.