Askeri Helikopter Lösemili Sevda İçin Havalandı

Askeri Helikopter Lösemili Sevda İçin Havalandı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde lösemi tedavisi gören 16 yaşındaki Sevda Can, askeri helikopterle Van'a sevk edildi

Şemdinli ilçesinde lösemi tedavisi gören 16 yaşındaki Sevda Can, askeri helikopterle Van'a sevk edildi.

İlçeye bağlı Derecik beldesinde yaşayan ve 2 yıldır tedavisi devam eden Can'ın ailesi, kızlarını Van'a götürmek istedi. Aile, Can'ı bölgedeki izinsiz gösteriler nedeniyle karayoluyla hastaneye ulaştıramadı.

Can'ın Van'a sevk edilmesi için Hakkari Valiliği'nden yardım istenmesi üzerine Yüksekova'daki 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'ndan helikopter talep edildi.

Yüksekova'dan kalkan askeri helikopter, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı'na gelerek ambulansla piste getirilen Can'ı alarak Van'daki hastaneye ulaştırdı.

Bir taraftan vatandaşların güvenliği için uğraşan Mehmetçik, Can'ı hastaneye ulaştırmak için yoğun çaba sarf etti.

Can'ın amcası Zikri Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolların eylem yapan göstericiler tarafından kapatılması nedeniyle hastaneye gidemediklerini söyledi.

Bunun üzerine askeri helikopter için talepte bulunduklarını anlatan Can, şöyle konuştu:

"Derecik'ten Şemdinli'ye geldik ve yolların kapalı olduğunu gördük. Sağ olsun devletimiz ve askerimiz bize yardımcı oldu. Çok teşekkür ediyoruz. Hastamızı helikopterle Van'a ulaştırdılar. Sevda hastaneye götürmeseydi beyin kanamasından ölecekti. Bu yapılanlara anlam veremiyoruz. Biz de Kürdüz ama bu Kürtlük değil. Polisi, askeri ve milleti bu kadar ezmeye gerek yok. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum."

Can, yaşanan olaylardan herkesin olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.