ASKİ önünde eylem

ASKİ önünde eylem
ASKİ'de işten çıkarılan özel güvenlik görevlileri, işe iadelerini ve alacaklarının ödenmesini istedi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (ASKİ) işten çıkarılan taşeron firma elemanı özel güvenlik görevlileri, kurumun önünde eylem yaptı.

İşten çıkarılan özel güvenlik görevlilerinden bazıları, ASKİ önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

İşe iadelerini ve alacaklarının ödenmesini talep eden grup, "Kavgamız ekmeğimiz, kaygımız geleceğimiz" pankartı açarak slogan attı. Basın açıklamasının ardından grup, üzerinde "özel güvenlik" yazan bir montu yaktı.

İşçilerin avukatı Hicran İlhan, ASKİ yetkilileriyle yaptığı bir saatlik görüşmenin ardından, en geç gelecek hafta tüm ödemelerin yapılacağının söylendiğini aktardı.

İşe iade taleplerinin yargıya taşındığını, bu konuda 22 Haziran'daki duruşmadan çıkacak kararın bekleneceğini kaydeden İlhan, "Alacakların önümüzdeki hafta içerisinde yatmaması halinde buradaki gergin kalabalığın da dağılmayacağını düşünüyoruz. Bu kez açlık grevi yapacaklarını söylüyorlar." dedi.

İlhan'ın açıklamasının ardından grup dağıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.