Askı Ve Menteşe İthalatına Damping Önlemleri Sürecek

Askı Ve Menteşe İthalatına Damping Önlemleri Sürecek
ANKARA (AA) - Çin menşeli menteşe ve askı ithalatında kilogram başına 1,64 ve 0,75 dolar olarak uygulanan dampinge karşı önlem devam edecek. Ekonomi Bakanlığının...

ANKARA (AA) - Çin menşeli menteşe ve askı ithalatında kilogram başına 1,64 ve 0,75 dolar olarak uygulanan dampinge karşı önlem devam edecek.

Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çin menşeli "menteşeler (Sivil hava taşıtlarında kullanılanlar hariç; 8302.10.00.00.12 pozisyonunda yer alan nakil vasıtalarına mahsus olanlar hariç), sabit askılıklar, şapka askıları, dirsekler, benzeri eşya; diğerleri, mobilyalar için olanlar (sivil hava taşıtlarında kullanılanlar ve koltuk amortisörleri hariç)" ürününe yönelik başlatılan nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı.

Bu kapsamda, söz konusu ürünlerin ithalatında kilogram başına 1,64 ve 0,75 dolar tutarlarında uygulanan dampinge karşı önlemin sürdürülmesine karar verildi.

Bu arada, "İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ"de de değişiklik yapıldı.

Buna göre, ihracı kayda bağlı mallar listesine orman ağacı tomrukları ile atık, döküntü ve hurda şeklinde basılı elektronik devre kartları ve levhaları da eklendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.