ASKON dış ticarete yön veriyor

ASKON dış ticarete yön veriyor
ASKON Konya Şubesi ve ticari istihbarat programı Turkish Business Platform (TBP) ortaklığı ile geçekleştirilen E-Ticaret’te yeni yöntemler ve Dış Ticarette Ticari İstihbaratın Önemi konulu toplantının sunumuBayır Otel’de yapıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, ihracatı geliştirmeye yönelik önemli bir toplantıyı iş adamları ile buluşturdu. Bu kapsamda, ASKON Konya Şubesi ve ticari istihbarat programı Turkish Business Platform ortaklığı ile Bayır Otelde gerçekleştirilen toplantıya Konya’da faaliyet gösteren ve ihracat yapan birçok firma sahibi ve dış ticaret yöneticisi konuk olarak katıldı.

Programda, Turkish Business Platform portalını kullanan firmaların ihracatlarını kolaylaştırılacak adımlar ve ticari istihbarat ağının nasıl daha etkin kullanılacağı aktarıldı. Programda konuşan Askon Konya Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yıldırım:  “Askon olarak Türkiye’nin 2023 dış ticaret hedefinin, ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle Konya Askon yönetimi olarak bizler de Konyamızda faaliyet gösteren ihracatçılarımızla buluşup, onların satışlarını artırma noktasında nasıl katkı sunabileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu süreçte Ekonomi Bakanlığı’nın yetkilendirdiği ve %80 oranında da destek verdiği Türkiye’deki 6 e-ticaret portalından birisi olan Turkish Business Platform (TBP)’un bu akşam yapmış olduğu sunumu çok önemli buluyoruz. Günümüzde dış ticaret oranının tüm dünyada %5 bile olmadığını düşünürsek, dünya ticaretine, gelecekte yön verecek ülkelerin de e-ticarete önem veren ve kullanabilen firmaların olacağı aşikardır. Biz de Askon olarak dış ticaretimizi geliştirmeye yönelik bu tür programların sayısını artırarak daha çok ihracatçıyı bu desteklerden faydalandırmayı amaçlıyoruz” dedib

Daha sonra söz alan Turkish Business Platform Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Temiz, tüm dünya ticaretinde 200 milyon müşteriye en kısa sürede ulaşabilecek ve dış ticaretçilere müşteri bulma noktasında kolaylıklar sağlayacak ticari istihbarat programı Turkish Business Platform’un tanıtımı yaptı. Temiz, Ekonomi Bakanlığı’nın büyük oranda desteklediği bu programın, dış ticaretçiler tarafından doğru kullanılması halinde çok etkili sonuçlar doğuracağını birkaç örnekle gösterdi.

Program sonunda katılımcılarla soru-cevap bölümüne geçilerek, katılımcılar tarafından program hakkında gelen soruları yanıtlandı ve programın daha verimli nasıl kullanılması gerektiği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Sunum sonunda katılımcılara cep telefonları üzerinden online olarak eğlenceli bir mini yarışma yapılarak, davete katılan 3 firmaya Turkish Business Platform portalı,1 yıl boyunca ücretsiz kullanma hakkı hediye edildi.  Programdan yararlanmak isteyen firmalarımız ASKON Konya Şube sekreterliğinden ( 0332 248 00 48 ) detaylı bilgi alabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.