Asya Borsaları

Asya Borsaları
İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, martta imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

Japonya'da bugün açıklanan verilere göre, martta imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi önceki aya kıyasla 0,9 puan azaldı.

Japon yenindeki güçlenme ve imalat sanayide yavaşlamaya işaret eden verilere rağmen, Nikkei 225 endeksi yüzde 1 artarak günü 21.591,99 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 değer kaybederek 105,8 seviyelerinde dengelendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin teknoloji ve ticaret sırlarını çaldığı gerekçesiyle Çin'e milyarlarca dolarlık ek gümrük vergisi ve yatırım kısıtlamaları getireceği bildirmesi ise Şanghay bieleşik endeksinde satış baskısı yarattı.

Bu gelişmeyle "ticaret savaşları"nın tekrar gündeme gelmesi sonrasında Çin'de Şanghay bileşik endeksi 3.242,76 puanla 5 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi görürken, kapanışa doğru yüzde 0,7 azalışla 3.259,8 puan oldu.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,4 artışla günü 2.496,02 puandan kapattı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,1 düşüşle 33.113,85 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,6 gerilemeyle 31.212,56 puanda seyrediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.