Atatürk çizimlerini, şehit aileleri yararına bağışlayacak

Atatürk çizimlerini, şehit aileleri yararına bağışlayacak
İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdürü Ali Duman, özgün Atatürk çizimlerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının yer aldığı ilk kişisel sergisini, 22 Şubat'ta adliyede açacak- Duman sergiden elde edilecek geliri, Şehit Aileleri Derneği'ne bağışlayacak-

İSTANBUL (AA) - HANİFE SEVİNÇ - İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdürü Ali Duman, özgün Atatürk çizimlerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının yer aldığı ilk kişisel sergisini, şehit aileleri yararına 22 Şubat'ta adliyede açacak.

Polis memuru olarak 28 yıl çalıştıktan sonra emekli olup, İstanbul Adalet Sarayı'nda Güvenlik Müdürlüğü yapan Duman, Atatürk'e olan hayranlığını kara kalemle kağıtlara döktü.

Atatürk'ün Trablusgarb Savaşı'ndan başlayıp Çanakkale Cephesi'yle devam eden ve Florya Köşkü sahilinde denize girdiği dönemlere kadar süreçteki portrelerini çizen Duman, 59 eserin yer aldığı "Ali Duman'ın Kaleminden Atatürk Portreleri Resim Sergisi"ni 22 Şubat'ta İstanbul Adalet Sarayı'nda açacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından açılışı yapılacak sergiden elde edilecek gelir, Şehit Aileleri Derneği'ne bağışlanacak.

Atatürk çizmeye nasıl başladığını AA muhabirine anlatan Ali Duman, 2009'dan beri kara kalem çizmeye ilgi duyduğunu ve ilk Atatürk'ün resmini yaparak buna başladığını söyledi.

Resim konusunda eğitim almadığını ifade eden Duman, "İçimden geldiği gibi Atatürk'ü resmetmeye çalıştım. Atatürk'ü nasıl görmek istiyorsam o şekilde resmettim. Bu kadar çok Atatürk resmi çizen duymadım. Bence bu ilk" diye konuştu.

Duman, ilk etapta Atatürk'ün ufak resimlerini büyüterek çizdiğini dile getirerek, "Bir Atatürk, bir Atatürk daha çizerek zamanla Atatürk'ün yüzünü tanımaya başladım. Diğer resimlere bakınca Atatürk'ün yüzünde neresiyle oynandığını fark edebiliyorum. Atatürk'ün yüzünü çok iyi tanıdım ve onu yaptıkça keyif almaya başladım. Bu benim için onur verici bir şey. Güzel resimler oldu. Eski kaynaklardan yararlanarak, Atatürk'ün her dönemine ait resmini çizmeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

- "Adliyenin stresini resim çizerek attım"

Emekli polis memuru olduğunu belirten Duman, güvenlik müdürü olarak görev yaptığı adliyedeki yoğunluğu ve stresi resim çizerek atmaya çalıştığını söyledi.

Açacağı ilk kişisel sergisinin manevi olarak anlamının büyük olduğunu vurgulayan Duman, şöyle devam etti:

"Modern resimleri bilgisi olmayanlar pek anlayamıyor ama bu sergiyi gezen herkes çok rahatlıkla anlayacak ve keyif alacak. Gelirinin tamamı da şehit ailelerinin çocuklarına bağışladım. Bütün sevenlerimizi bu sergiyi görmesini istiyorum. Çünkü çok değişik Atatürk pozları var. İlk defa olan kendi tasarladığım şekilde Atatürk resimleri var. Profesyonel değil ama içten bir sergi olduğunu söyleyebilirim. Şehit çocukları, genç yaştaki şehitlerimiz için bir nebze bir şey yapabiliyorsam bundan onur duyuyorum. Bu sergi için uzun süre emek verdim. Şehit aileleri için helalı hoş olsun."

Duman, Atatürk'ün kısa ve vurgulayıcı sözlerini de resimlerin altına yerleştirdiğini belirterek, bunların esere daha bir anlam kattığını, keyifli bir görünüm oluşturduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.