Atıcılıkta Türkiye rekoru

Atıcılıkta Türkiye rekoru
ANKARA (AA) - Atıcılık Gençler Dünya Kupası'nda yarışan milli sporcu Elif Kırklar, ateşli silahlar 25 metre genç bayanlar kategorisinde 565 puanla Türkiye...

ANKARA (AA) - Atıcılık Gençler Dünya Kupası'nda yarışan milli sporcu Elif Kırklar, ateşli silahlar 25 metre genç bayanlar kategorisinde 565 puanla Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Suhl kentinde düzenlenen Atıcılık Gençler Dünya Kupası'nda mücadele eden 15 yaşındaki Elif Kırklar, ateşli silahlar 25 metre branşında 565 puanlık atışıyla 14. sırayı aldı.

Elif, bu sonuçla hem daha önce 494 olan Türkiye rekorunu kırdı hem de 558 olan Türkiye Milli Takım barajını geçen tek Türk bayan sporcu unvanını elde etti.

2015'in ekim ayından itibaren hazırlıklarını Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdüren Elif, yarışmanın ardından "İlk kez Dünya Kupası'na katılmanın heyecanı vardı. Buna rağmen iyi bir sonuç elde ettiğimi düşünüyorum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmek. 565 puanla Türkiye rekorunu kırdım ancak bu benim için sadece bir başlangıç. Avrupa ve dünyada da madalyalar kazanıp rekorlara imza atmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.