Atıl Durumdaki Afet Konutlarının Yıkımına Başlandı

Atıl Durumdaki Afet Konutlarının Yıkımına Başlandı
Bitlis'te, doğal afetler sonucu evleri hasar görenler için yaptırılan ancak altyapı sorunları nedeniyle vatandaşların yerleşmediği 326 konutun yıkımına başlandı- Çevre Şehircilik Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Aras: - "Binalar kullanılmayınca çok ta

BİTLİS (AA) - Bitlis'te merkeze bağlı köylerde 11 yıl önce evleri doğal afetlerden hasar gören vatandaşlar için yaptırılan ancak altyapı sorunlarından dolayı kullanılmayan 326 konutun yıkımına başlandı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, inşasına 11 yıl önce başlanan ve 3 yılda tamamlanan, ancak altyapı sıkıntılarından dolayı vatandaşların yerleşmediği afet konutlarının yıkımını kararlaştırdı. Afet konutlarının yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Müdürü ve Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, yaptığı açıklamada, ​afetler nedeniyle evleri hasar gören vatandaşların iskan edilmesi için 326 konut yapıldığını anımsattı.

Altyapı sorunlardan dolayı vatandaşların yerleşmediği binaların atıl durumda kaldığını anlatan Aras, şöyle konuştu:

"7 yıl önce altyapı ihalesi yapıldı fakat yeteri rağbet sağlanamadığından iptal edildi. Sonraki süreçlerde ise ihale yapılmadı. Binalar kullanılmayınca çok tahrip edildi, zarar gördü. Bu sürede daha farklı sıkıntılar yaşandı. Birtakım madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi. Sahipsiz kalınca birtakım terör örgütlerinin yuvalanabileceği mekan haline geldi. Şehre yakışmayan, şehircilik açısından da başlı başına bir sorun olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için birtakım girişimlerde bulunuldu. Raporlar hazırlanarak binaların yıkımına karar verildi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.