Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu
Maratonun en uzun bölümü olan 136 kilometrelik koşuya yerli ve yabancı 64 sporcu katılıyor

BURSA (AA) - Bursa'nın İznik ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Ultra Maraton'un ilk koşusu, yerli ve yabancı 64 sporcunun katılımıyla başladı.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından düzenlenen, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteklediği yarışların 136 kilometrelik birinci bölümünün startı, İznik Limanı önünde 00.00’da Kaymakam Ali Hamza Pehlivan tarafından verildi.

Koşuya katılan yerli ve yabancı 64 sporcu, İznik Gölü'nün çevresini kapsayan güzergahta mücadele ederek ipi en ön sırada göğüsleyebilmek için mücadele ediyor.

Ultra yarışlar, bugün koşulacak 50 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 85 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 15 kilometrelik Derbent Patika Koşusu ile devam edecek. Etkinlik, 17 Nisan Pazar günü 5 kilometrelik Tarihi Kent Koşusu'nun ardından ödül töreniyle sona erecek.

İlk kez 2012'de 87 yarışmacıyla gerçekleştirilen İznik Ultra Maratonu'nun katılım bakımından 5 yılda 8 kat büyüdüğü ifade edilirken, yarışlar anlık sonuç takip sistemiyle canlı olarak "www.iznikultra.com" internet adresinden takip edilebilecek.


Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.