Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu
Maratonun en uzun bölümünü oluşturan 136 kilometrelik koşunun galibi 17 saat 10 dakika 9 saniyeyle Aykut Çelikbaş oldu

BURSA (AA) - Bursa'nın İznik ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen İznik Ultra Maratonu'nun en uzun bölümünü oluşturan 136 kilometrelik koşunun kazananı, 17 saat 10 dakika 9 saniyeyle Aykut Çelikbaş oldu.

Macera Akademisi-Race Setter tarafından düzenlenen, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteklediği yarışların 136 kilometrelik en uzun etabında 64 sporcu mücadele etti.

İznik Gölü'nün çevresini kapsayan birbirinden zorlu toprak parkurda, 17 saat 10 dakika 9 saniyeyle Aykut Çelikbaş birinci oldu. Mehmet Arslan 17 saat 30 dakika 38 saniyeyle ikincilik, Faruk Kar da 17 saat 48 dakika 42 saniyeyle üçüncülük elde etti.

- Orhangazi Ultra ile Dağ Maratonları

Orhangazi ilçesinden başlayan 85 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu, İznik Limanı'nda sona erdi.

Yarışmada 374 göğüs numarasıyla yarışan Hasan Öztürk 9 saat 35 dakika 47 saniyelik dereceyle birinci olurken, 322 göğüs numaralı Mehmet Yıldırım 10 saat 19 dakika 20 saniyeyle ikinci, 402 göğüs numaralı Tobias Mews 10 saat 29 dakika 53 saniyeyle koşuyu üçüncü tamamladı.

İznik Ultra Maratonu kapsamında 50 kilometrelik dağ maratonu da koşuldu.

Orhangazi'nin Narlıca Mahallesi'nden başlayan dağ maratonunu erkeklerde Halil Özcan birinci bitirirken, Önder Akay ikinci, Murat Güney ise üçüncü olmaya hak kazandı. Kadınlarda ise ABD'li Marinda Bush birinci, Filiz Akay ikinci ve Ömür Birler ise üçüncü sırada yer aldı.

Maraton kapsamında 15 kilometrelik Derbent Patika Koşusu yapıldı.

Derbent tepesinden başlayan patika koşusunda, erkeklerde Oğuzhan Emre Singer birinci, Louis Dereboy ikinci, Suat Demirci üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Esra İnal Birinci, ikinciliği Tuğba Tetik, üçüncülüğü de Bike Geçkinli aldı.

İznik Ultra Maratonu bugün yapılacak 5 kilometrelik "Tarihi Kent Koşusu" ile sona erecek.

Yarışın ardından dereceye girenlere ödülleri verilecek.


Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 5. İznik Ultra Maratonu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.