ATM'ye düzenek yerleştirenler suçüstü yakalandı

ATM'ye düzenek yerleştirenler suçüstü yakalandı
Tokat'ta bir banka ATM'sine yerleştirdikleri düzenekle müşterilerin kart bilgilerini ve şifrelerini kopyalayan 2 kişi, polis ekiplerince suçüstü yakalandı

TOKAT (AA) - Tokat'ta bir banka ATM'sine yerleştirdikleri düzenekle müşterilerin kart bilgilerini ve şifrelerini kopyalayan iki kişi, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir banka şubesine ait ATM'nin kart yerleştirilen bölümünde farklı bir cihaz olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Söz konusu ATM'de İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, cihazın kart yerleştirilen bölümüne, banka müşterilerinin kart bilgilerini kopyalamak ve şifrelerini öğrenmek için düzenek ve gizli kamera yerleştirildiği belirlendi.

Şüphelileri yakalamak için ATM çevresinde tedbir alan ekipler, düzeneği sökmeye gelen Y.Ş'yi (36) suçüstü yakaladı.

Y.Ş'nin gözaltına alındığı sırada olay yerinden otomobille kaçan U.Ş'nin de peşine düşen ekipler, Turhal istikametine giden otomobilin durdurulması için Amasya İl Emniyet Müdürlüğüne bilgi verdi. Amasya'daki polis ekiplerince kent girişinde durdurulan otomobilin sürücüsü U.Ş. de gözaltına alındı.

U.Ş'nin üzerinde ve otomobilde yapılan aramada banka müşterilerinin kart bilgilerini ve şifrelerini öğrenmek amacıyla ATM'lere yerleştirilen düzenekler ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.