Ato Başkanı Baran'dan Torba Yasa Değerlendirmesi:

Ato Başkanı Baran'dan Torba Yasa Değerlendirmesi:
"Bu yasanın hayata geçmesiyle üretim, yatırım ve istihdam artacak, ekonomi canlanacak"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen torba yasanın hayata geçirilmesiyle üretim, yatırım ve istihdamın artacağını, ekonominin canlanacağını belirtti.

Baran, yazılı açıklamasında, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren torba yasanın, başta reel sektör olmak üzere tüm toplum kesimleri tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Hükümetin iş dünyasına verdiği bu desteğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Baran, yasanın, özellikle istihdamı teşvik noktasında çok önemli düzenlemeler getirdiğine dikkati çekti.

Baran, imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların 18-25 yaşında iki ilave istihdam sağlamaları halinde gelir vergisi stopajı, damga vergisi, sosyal güvenlik primi konularında desteklerden yararlandırılacağını ve bu firmalara asgari ücret üzerinden iki ayda bir ücret desteği sağlanacağını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bir kendisi ödüyorsa bir de devlet ödeyecek. Bu destek firmalarımız için büyük fırsat. Bu düzenlemeler sayesinde milyonlarca kişi iş ve aş sahibi olacak. Yaptığımız anketlerde, üyelerimizin en çok dile getirdiği konuların başında istihdam üzerindeki vergiler geliyor. Bu vergilerin işverenler üzerinde büyük bir maliyet yükü oluşturduğunu her vesileyle dile getirdik. Hükümetimize ve Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal'a bu görüşlerimizi dikkate aldıkları, iş dünyasıyla yapıcı diyalog içinde süreçleri katılımcı olarak yönettikleri için teşekkür ediyoruz. Bu yasanın hayata geçmesiyle üretim, yatırım ve istihdam artacak, ekonomi canlanacak."

- "Büyümeye yansıyacak"

Reel sektöre önceki yıllarda verilen teşviklerin büyüme verilerine yansıdığına dikkati çeken Baran, "Reel sektöre yönelik destekler ekonomide karşılığını büyüme, genç ve kadın istihdamına katkı olarak buluyor. Yeni torba yasa da aynı şekilde katkı yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren asgari ücretle ilgili düzenlemelere değinirken de "Asgari ücretle ilgili düzenleme hem işçinin hem de işverenin yüzünü güldürecek. Son iki yıldır işverene sağlanan asgari ücret desteği bu yıl da devam edecek. Asgari ücret üzerindeki vergi yükünün, gelir vergisi tarifesinin ilk diliminde sabit tutulmasıyla asgari ücretli yıl boyunca vergi dilimi artışından etkilenmeyecek." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.