Avro Bölgesi'nde Ekonomik Faaliyet Güçlendi

Avro Bölgesi'nde Ekonomik Faaliyet Güçlendi
Avro Bölgesi'nde aralık ayı öncü bileşik PMI, 58 puana çıkarak son 82 ayın en yüksek seviyesine ulaştı- IHS Markit Economics Başekonomisti Williamson:-“Avro Bölgesi'ndeki yükselişlere, çok canlı bir imalat sektörü öncülük ediyor”

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi'nde aralık ayı öncü bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 58 puana yükselerek beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in öncü verilerine göre, Avro Bölgesi bileşik PMI kasımda 57,5 iken aralık ayında 58 puana yükseldi.

Son 82 ayın en yüksek seviyesini gören endeks, 57,2 puanlık piyasa beklentisinin de üzerinde gerçekleşti.

Avro Bölgesi'nde aralık ayı öncü imalat sanayi PMI, kasım ayındaki 60,1 puandan 60,6 puana çıkarak en yüksek seviyeye ulaşırken, 56,2 puandan 56,5 puana çıkan öncü hizmet sektörü PMI ise 80 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Avrupa’nın en önemli ekonomisi Almanya'da aralık ayı öncü bileşik PMI 57,3 puandan 58,7 puana, hizmet sektörü PMI 54,3 puandan 55,8 puana ve imalat sanayi PMI da 62,5’ten 63,3 puana yükseldi.

IHS Markit Economics Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, “Avro Bölgesi'ndeki yükselişlere, çok canlı bir imalat sektörü öncülük ediyor ve ancak iç talep de hizmetler sektöründe daha hızlı bir büyümeye yardımcı oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Şirketlerle gerçekleştirilen ankete dayanan PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve büyümesine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilirken, endekste 50 puanın üzeri ekonomik genişleme olarak görülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.