Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası
- Erkekler serbest stil 86 kiloda Selim Yaşar, 57 kiloda Süleyman Atlı bronz madalya maçı yapmaya hak kazandı- Kadınlarda 63 kiloda Hafize Şahin, 48 kiloda Evin Demirhan şampiyonaya veda etti


NOVİ SAD (AA) - Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde, erkekler serbest stilde 86 kiloda Selim Yaşar, 57 kiloda Süleyman Atlı bronz madalya maçı yapma hakkı elde etti.

Novi Sad kentindeki Spens Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyon, erkekler serbest stil 57 ve 86, kadınlar 48 ve 63 kilo müsabakalarıyla başladı.

Erkekler serbest stil 86 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Selim Yaşar, ikinci turda Makedon güreşçi Boban Savev'i 11-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde de Türk asıllı Alman güreşçi Bünyamin Sezgin'i 10-0 teknik üstünlükle geçen Selim, yarı finale çıktı. Milli güreşçi, yarı finalde Azerbaycanlı Aleksandr Gostiyev'e karşı 2-0 önde götürdüğü müsabakayı 3-2 kaybederek final şansını yitirdi.

2016 Rio Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Selim Yaşar, Polonyalı Zbigniew Mateusz Baranowski ile üçüncülük-beşincilik mücadelesi verecek.

Bu yıl 23 yaş altı Avrupa şampiyonu olan Süleyman Atlı, serbest stil 57 kilo ilk tur müsabakasında Ermeni Garik Barseghyan'ı 8-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde İsrail'den Yuriy Holub ile karşı karşıya gelen Süleyman, 4-1 öne geçtiği müsabakada bir ara 5-4 geriye düşmesine rağmen minderden 10-5 galip ayrılmasını bildi.

Türk güreşçi, yarı finalde ise Romanya'dan Andrei Dukov'a 7-6 yenildi. Finale kalamayan Süleyman Atlı, bronz madalya maçında İspanyol Levan Metreveli Vartanov ile karşılaşacak.


- Hafize Şahin tuşla yenildi


Türkiye'nin madalya umutlarından Hafize Şahin, Avrupa Şampiyonası'nda beklentileri karşılayamadı.

Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan Hafize, kadınlar 63 kilo ilk tur müsabakasında, Avrupa ve dünya şampiyonalarında daha önce kürsüye çıkma başarısı göstermiş Bulgaristanlı Taybe Yusein'e tuşla yenildi.

Bulgar rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçı yapmaya hak kazanan Hafize, Ukraynalı Yuliia Tkach Ostapchuk'a da 10-0 teknik üstünlükle mağlup oldu ve elendi.

Kadınlarda 48 kiloda Türkiye'yi temsil eden Evin Demirhan ise ilk turda Fransız Julie Martine Sabatie ile karşılaştı. Sabatie'yi 4-3 mağlup eden Evin, çeyrek finalde Azerbaycanlı Mariya Stadnik'e 14-1 teknik üstünlükle yenildi.

Azerbaycanlı güreşçinin finale yükselmesi sonrası Polonyalı Anna Lukasiak ile repesaj maçı yapan Türk sporcu, rakibine 7-3'lük skorla boyun eğdi.

Erkekler serbest stil 57 ve 86 kilo ile kadınlar 48 ve 63 kiloda madalyalar akşam seansında sahibini bulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.