Avrupa Halter Şampiyonası

Avrupa Halter Şampiyonası
- 48 kilo kadınlarda Sibel Özkan Konak silkme ve toplamda altın, koparmada gümüş, aynı kiloda Nurcan Taylan ise koparmada bronz madalya kazandı


ANKARA (AA) - Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar 48 kiloda podyuma çıkan Sibel Özkan Konak 2 altın, 1 gümüş, Nurcan Taylan ise 1 bronz madalya elde etti.

Norveç'in Forde kentinde başlayan şampiyonanın ilk gününde Sibel Özkan Konak, silkmede 100, toplamda da 182 kiloyla altın madalyanın sahibi oldu. Sibel ayrıca koparmada kaldırdığı 82 kiloyla gümüş madalyada kaldı.

Aynı kiloda yarışan Nurcan Taylan ise günü tek madalya ile kapattı. Nurcan, koparmada elde ettiği 81 kilo ve tartı avantajıyla bronz madalya kazanan isim oldu. Nurcan Taylan silkmede 96 kiloyla 5., toplamda da 177 kiloyla 4. sırada yer aldı.

Koparmada altın madalyayı 83 kilo kaldıran Rumen Monica Suneta Csengeri elde etti.

Silkmede ise İtalyan Genny Caterina Pagliaro 99 kiloyla ikinci, Ukraynalı Iana Diachenko 98 kiloyla üçüncü oldu.

Toplamda ise gümüş madalyayı İtalyan Pagliaro 180 kiloyla, bronz madalyayı ise Rumen Csengeri 178 kiloyla boynuna taktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.