Avrupa Halter Şampiyonası

Avrupa Halter Şampiyonası
- Erkekler 56 kiloda İsmet Algül, koparmada bronz madalya kazanırken, aynı kiloda Gökhan Kılıç başarılı olamadı


ANKARA (AA) - Avrupa Halter Şampiyonası'nda erkekler 56 kiloda podyuma çıkan İsmet Algül, koparmada bronz madalyanın sahibi oldu.

Norveç'in Forde kentinde düzenlenen şampiyonada İsmet Algül, koparmada 115 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyaya uzandı. Aynı kiloda Gökhan Kılıç ise 110 kilo ve tartı avantajıyla 6. sırada yer aldı.

Koparmada İspanyol Garcia Brachi 121 kiloyla altın, İtalyan Mirco Scarantino 120 kiloyla gümüş madalya kazandı.

Silkmede ise Gökhan Kılıç 134 kiloyla 5., İsmet Algül ise 130 kiloyla 7. oldu.

Türk haltercilerden İsmet Algül toplamda 245 kiloya ulaşarak, 4., Gökhan Kılıç ise 244 kiloyla 5. basamakta kaldı.

Silkmede İtalya'dan Scarantino 144 kiloyla altın madalya kazanan isim oldu. İspanyol Brachi 143 kiloyla gümüş, Azerbaycanlı Elmar Aliyev de 136 kiloyla bronz madalya elde etti.

Toplamda da 264 kiloya ulaşan İtalyan Scarantino tartı avantajı ile birinci, İspanyol Brachi ise 264 kilo ve tartı avantajı farkıyla ikinci olurken, Rumen Ilie Ciotıoiu 247 kiloyla üçüncülüğü kazandı.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda yarın kadınlar 53 kiloda Sema Acartürk ve Bediha Tunadağı, erkekler 62 kiloda ise Erol Bilgin ve Hurşit Atak podyuma çıkacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum