Avrupa Konseyi'nden Hollanda'ya Uyarı

Avrupa Konseyi'nden Hollanda'ya Uyarı
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi, Hollanda’yı göçmen ve mülteci ile çocuk hakları konusunda uyardı

 Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi Nils Muiznieks, Hollanda’yı göçmen ve mülteci ile çocuk hakları konusunda uyardı.

İnsan hakları temsilcisi yayınladığı raporda, özellikle göçmen ve mültecilerin gözaltı sürelerinin uluslararası standartlara uygun olmadığı tespitinde bulunarak, bu konuda gerekli iyileştirilmelerin yapılmasını istedi.

Schengen dışı ülkelerden gelen mülteci ve göçmenlerin, otomatik olarak havaalanlarında gözaltına alınmalarına tepki gösterilen raporda, özellikle aileleri ile beraber çocukların da gözaltına alınmaları eleştirildi.  

Raporda, göçmen ve mültecilerin gözaltında tutulmalarının son çare olarak görülmesi ve en kısa zamanda gözaltıların sonlandırılması çağrısında bulunuldu.

İnsan hakları temsilcisinin raporunda, sınır dışı edilme ihtimali olmayan yabancıların da gözaltına alınması eleştirildi.

Raporda, yargı sistemindeki çocuk haklarına ilişkin uygulamalara da eleştiri getirildi ve bu konuda vakit geçirilmeden iyileştirilme yapılması istendi.  Hollanda’da çocuklar için cezai ehliyet yaşının 12 olmasına tepki gösterilen raporda, istisnalar dışında diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 16-17 yaş sınırı olması gerektiği hatırlatıldı. Raporda, çocuklarla ilgili duruşma öncesi gözaltı koşullarının da düzeltilmesi istendi.

Özürlü çocukların eğitim sistemine daha iyi entegre edilmesi istenen raporda, yoksulluk sınırının altında yaşayan çocuk sayısının da arttığına işaret edildi.

Raporda son olarak, hükümetin ulusal insan hakları kurumlarının mali kaynaklarını kısma girişimi eleştirildi ve ulusal insan hakları enstitüsünün özerkliğinin garanti altına alınması istendi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.